Μαλακτικό ρούχων: Αυτές οι πέντε χρήσεις του θα σας εκπλήξουν

Tips για μαμάδες: Δε φαντάζεστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαλακτικό ρούχων στην καθημερινότητά σας.

Μαλακτικό ρούχων: Αυτές οι πέντε χρήσεις του θα σας εκπλήξουν

Το μαλακτικό ρούχων κάνει τα ρούχα πιο απαλά και μυρωδάτα. Εκτός όμως από τις αναμενόμενες και γνωστές χρήσεις του, υπάρχουν μερικές ακόμα που θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες στην καθημερινότητά σας. Ας τις δούμε.

Πλύντε τα πινέλα σας (και του μακιγιάζ)

Μπορείτε να πλύνετε τα πινέλα σας και να τα καθαρίσετε από μπογιές και ακαθαρσίες, χρησιμοποιώντας νερό και μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό θα μαλακώσει τις τρίχες και μόλις στεγνώσουν θα είναι μαλακές και απαλές σαν καινούριες.

zografiki pinelo malaktiko

Καθαρίστε τα τζάμια και τους καθρέφτες σας

Κάνετε τα τζάμια και τους καθρέφτες σας να λάμπουν, φτιάχνοντας ένα σπιτικό καθαριστικό με μαλακτικό ρούχων. Σε μισό λίτρο νερό, βάλτε μισό φλιτζάνι μαλακτικό ρούχων, ανακατέψτε και χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να ψεκάσετε τα τζάμαι σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες και τους καθρέφτες..

Καθαρίστε τις κατσαρόλες και τα ταψιά από τα καμένα λίπη

Καθαρίστε τις κατσαρόλες σας και τα υπόλοιπα μαγειρικά σκεύη εύκολα και γρήγορα, δοκιμάζοντας το εξής. Βάλτε ζεστό νερό και στη συνέχεια λιγότερο και από μισό καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να δράσει και στη συνέχεια πλύντε κανονικά τα μαγειρικά σκεύη με απορρυπαντικό πιάτων.

katharisma katsaroles kamena lipi

Για να καθαρίσετε τις ξύλινες επιφάνειες

Το μαλακτικών ρούχων είναι το ιδανικό καθαριστικό για τα ξύλινα έπιπλά σας και γενιά τις ξύλινες επιφάνειες. Δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες, συνεπώς καθαρίζει αλλά ταυτόχρονα προστατεύει το ξύλο

Εξαφανίστε τα άλατα στις βρύσες του μπάνιου

Στην αγορά υπάρχουν διάφορα καθαριστικά κατά των αλάτων, μπορείτε να φτιάξετε όμως πολύ εύκολα και το δικό σας με δύο μόνο υλικά: νερό και μαλακτικό ρούχων. Βάλτε σε ένα σπρέι ψεκασμού μισό φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι μαλακτικό, ανακατέψτε και ψεκάστε με αυτό τα επίμαχα σημεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved