Tips για μαμάδες: 5+1 λάθη που πιθανά να κάνετε κι εσείς στο λούσιμο

Εσείς πόσο σίγουρες είστε ότι λούζεστε με τον σωστό τρόπο;

Tips για μαμάδες: 5+1 λάθη που πιθανά να κάνετε κι εσείς στο λούσιμο

Με μία πρώτη σκέψη, η ρουτίνα λουσίματος των μαλλιών φαίνεται αρκετά εύκολη. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο απλά. Φαίνεται πώς όλοι κάνουμε λάθη στον τρόπο με τον οποίο λούζουμε τα μαλλιά μας, τα οποία οδηγούν σε ξηρότητα και ταλαιπωρία της τρίχας. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Λούζεστε κάθε μέρα

Σύμφωνα με ειδικούς, η καθημερινή χρήση σαμπουάν αφαιρεί από τα μαλλιά τη φυσική τους λιπαρότητα, η οποία και προστατεύει την τρίχα από τη φθορά. Επιπλέον, ακόμα και το ξέβγαλμα με σκέτο νερό, φαίνεται ότι είναι αρκετό για να καθαρίσει τα μαλλιά από την εμφανή βρωμία.

Δεν ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας και χρησιμοποιείτε πολύ σαμπουάν

Το καλό ξέπλυμα είναι πολύ σημαντικό στο λούσιμο των μαλλιών, ακόμα και πριν καν βάλετε σαμπουάν. Βρέχοντας τα μαλλιά για τουλάχιστον ένα λεπτό, πριν τη χρήση σαμπουάν, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα και το σαμπουάν θα απλωθεί σε όλα τα μαλλιά πολύ πιο εύκολα.

lousimimo lathi

Χρησιμοποιείτε πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν

Στην πραγματικότητα, κάνοντας το ανάποδο έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε πρώτα τη μαλακτική μαλλιών και έπειτα το σαμπουάν και όταν στεγνώσουν τα μαλλιά θα είναι λεία μεν, αλλά με περισσότερο όγκο.

Βάζετε πολύ σαμπουάν στις άκρες των μαλλιών

Η ρίζα των μαλλιών είναι πάντα πιο λιπαρή και είναι αυτή που χρειάζεται τη μεγαλύτερη ποσότητα σαμπουάν. Αντιθέτως οι άκρες δεν χρειάζονται τόσο σαμπουάν, καθώς τις κάνει να φαίνονται ακόμα πιο αφυδατωμένες.

Λούζεστε με πολύ ζεστό νερό

Η καλύτερη θερμοκρασία για το λούσιμο είναι η μέτρια, καθώς το πολύ ζεστό ταλαιπωρεί την τρίχα, ακόμα τη ρίζα.

Βάζετε μαλακτικό και στις ρίζες

Το conditioner κάνει τη ρίζα ακόμα πιο λιπαρή, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα μετά το λούσιμο.

Πηγή: brightside.me

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved