Πέντε λάθη που κάνετε όταν ξεβάφεστε

Ποια λάθη κάνετε στο ντεμακιγιάζ και επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας;

Πέντε λάθη που κάνετε όταν ξεβάφεστε

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς είναι το ντεμακιγιάζ. Τα make up, τα ρουζ και οι πούδρες φράζουν τους πόρους του δέρματος και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει. Επιπλέον, η επιδερμίδα αναπλάθεται, αναζωογονείται και ανανεώνεται κυρίως τις βραδινές ώρες και με το μακιγιάζ σίγουρα αυτό δεν είναι εύκολο.

Εξίσου σημαντικό είναι το ντεμακιγιάζ να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν λάθη που λίγο πολύ όλοι κάνουμε, όπως το να ξεβαφόμαστε μόνο με μαντηλάκια καθαρισμού κ.α.. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Τα πέντε πιο συνήθη λάθη στο ντεμακιγιάζ είναι τα εξής:

Χρησιμοποιείτε ακατάλληλα σαπούνια

Δεν είναι όλα τα σαπούνια κατάλληλα για τον καθαρισμό του προσώπου. Κάποια είναι πολύ σκληρά με αποτέλεσμα να προκαλούν κοκκινίλες και ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Επιλέξτε ένα σαπούνι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδα σας. Το ιδανικό είναι να δοκιμάσετε διάφορα μέχρι να καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Πλένετε το πρόσωπό σας με πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό

Και οι δύο εκδοχές είναι κακές για την επιδερμίδα. Το πολύ ζεστό νερό κάνει την επιδερμίδα ξηρή, το κρύο κλείνει τους πόρους και ακόμα χειρότερα, η εναλλαγή κρύου ζεστού σπάει τα αγγεία. Η καλύτερη επιλογή είναι το χλιαρό νερό.

ntemakigiaz

Ξεβάφεστε χρησιμοποιώντας μόνο μαντηλάκια καθαρισμού

Όσο καλά και ένα νομίζετε ότι έχετε ξεβαφτεί, το ντεμακιγιάζ με τα μαντηλάκια δεν είναι αποτελεσματικό και πολλά υπολείμματα του μακιγιάζ μένουν στο δέρμα φράζοντας του πόρους. Χρησιμοποιήστε και κάποιο σαπούνι, ή τουλάχιστον πλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα μετά το ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ είναι όντως το πιο σημαντικό κομμάτι της ρουτίνα ομορφιάς, δεν αρκεί όμως από μόνο του. Μετά το ντεμακιγιάζ, η επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα, για αυτό μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε την ενυδατική σας κρέμα ή κάποιο άλλο ενυδατικό προϊόν προσώπου.

Τρίβετε τα μάτια με το σαπούνι ή το μαντηλάκι

Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο καθώς επισπεύδει τη δημιουργία ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved