Tips για μαμάδες: Επτά φανταστικές χρήσεις της ζάχαρης εκτός κουζίνας

Δείτε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με λίγη ζάχαρη στην καθημερινότητά σας.

Tips για μαμάδες: Επτά φανταστικές χρήσεις της ζάχαρης εκτός κουζίνας

Η ζάχαρη είναι από τα προϊόντα που σίγουρα έχετε σε αφθονία στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Τη χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, στη μαγειρική, στον καφέ, υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να την αξιοποιήσετε από τη ρουτίνα ομορφιάς σας μέχρι την φροντίδα μίας πληγής.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

Φροντίστε τα λουλούδια σας

Σε ¼ του φλιτζανιού νερό, προσθέστε 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Αυτό το μείγμα είναι θαυματουργό για τα άνθη σας και θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκα.

Ανακουφίστε τον πόνο από το κάψιμο της γλώσσας

Κάηκε η γλώσσας πίνοντας τον ζεστό σας καφέ ή το τσάι; Βάλτε αμέσως μερικούς κόκους ζάχαρης και θα ανακουφιστείτε σε χρόνο dt.

Φτιάξτε ένα scrub κατά της κυτταρίτιδας

scrub kata tis kuttaritida

Κυτταρίτιδα έχουμε όλες και όλες θέλουμε να την μειώσουμε όσο είναι δυνατόν. Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub με υλικά που έχετε σπίτι σας και κάντε απαλό μασάζ στα επίμαχα σημεία μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Θα χρειαστείτε:

  • ¼ της κούπας στιγμιαίο καφέ
  • 1 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ιδανικά μαύρη)

Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και το scrub σας είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε.

Κάντε απολέπιση προσώπου

Η ζάχαρη και ιδιαίτερα η μαύρη, θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και θα κάνει το δέρμα σας λείο και απαλό. Από τα πιο απλά σπιτικά scrub προσώπου που μπορείτε να φτιάξετε είναι το εξής:

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Βάλτε τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα βαζάκι και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Στη συνέχεια, απλώστε το scrub σε όλη την επιφάνεια του προσώπου εκτός από τα μάτια και κάντε απαλό μασάζ. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε με μία καθαρή, μαλακή πετσέτα.

Φροντίστε τις πληγές

zaxari xriseis

Η ζάχαρη έχει αντισηπτικές ιδιότητες και δρα ως ήπιο απολυμαντικό. Εάν λοιπόν, έχετε ένα κόψιμο ή μία πληγή, μπορείτε να ρίξετε μερικούς κόκκους στο συγκεκριμένο σημείο για μερικά λεπτά.

Εξαφανίστε τις κατσαρίδες

Εξολοθρεύστε τις κατσαρίδες χρησιμοποιώντας ένα μείγμα με ίσα μέρη ζάχαρης και baking powder. Ρίξτε το μείγμα στα σημεία που έχετε εντοπίσει τις κατσαρίδες και σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, η ζάχαρη τις προσελκύει και το powder το σκοτώνει.

Καθαρίστε το μπλέντερ και το μίξερ σας

Τα μηχανήματα της κουζίνας που έχουν λεπίδες, θέλουν συντήρηση και φροντίδα. Ένας τρόπος για να τις καθαρίσετε είναι να ρίξετε περίπου ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη στο σκεύος της μηχανής και να το βάλετε σε λειτουργία για μερικά λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved