Νέα μαμά: Τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν το μωρό κοιμάται

Plus τι να αποφύγεις.

Νέα μαμά: Τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν το μωρό κοιμάται

Είσαι νέα μαμά; Έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά σου; Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τον χρόνο που κοιμάται το μωρό -και τις πρώτες εβδομάδες είναι αρκετός- είτε για να χαλαρώσεις, είτε για να κάνεις πράγματα που έχεις ανάγκη ΕΣΥ. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Ξεκουράσου (ή ακόμα καλύτερα κοιμήσου)

Από τις συμβουλές που σίγουρα έχεις ακούσει ή διαβάζει είναι να κοιμάσαι κι εσύ όταν κοιμάται το μωρό. Και πράγματι αυτό θα ήταν το ιδανικό, αν και δεν είναι πάντα εφικτό. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, αξιοποίησε εκείνες τις ώρες για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Ξάπλωσε στο κρεβάτι ή τον καναπέ, διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο ή άκουσε λίγη χαλαρωτική μουσική.

Μίλησε με φίλους και συγγενείς

Η συχνή επικοινωνία με τους φίλους ή συγγενείς σου την ιδιαίτερη αυτή περίοδο θα σου δώσει την ευκαιρία να συζητήσεις τυχόν ανησυχίες που έχεις και σίγουρα θα σε χαλαρώσει και θα σε αναζωογονήσει.

Βγάλε μία φωτογραφία το μωρό σου

Υπάρχει πιο όμορφο θέαμα από εάν μωρό που κοιμάται γαλήνια; Επιπλέον αρκετά σύντομα θα συνειδητοποιήσεις πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός και εκ των υστέρων θα χαίρεσαι που θα έχεις πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες εβδομάδες μαζί του.

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Δεν μιλάμε για κάτι φοβερό. Ακόμα και τα απλά πράγματα όπως ένα χαλαρωτικό μπάνιο χωρίς να σε πιέζει ο χρόνος ή μία μάσκα ομορφιάς, θα σε αναζωογονήσουν.

Πέρασε χρόνο με τον σύντροφό σου

Δείτε μία ταινία, συζητήστε, απολαύστε ένα γεύμα μαζί.

mama mwro ypnos 2

Τι να αποφύγεις

Να τριγυρνάς στο σπίτι στις μύτες των ποδιών

Το μωρό καλό είναι να συνηθίσει στους φυσιολογικούς θορύβους και ήχους που ακούγονται μέσα σε ένα σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να κοιμάται πιο εύκολα όσο μεγαλώνει.

Να κάνεις δουλειές του σπιτιού

Μπορείς να τακτοποιήσεις το σπίτι και να κάνεις τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού και όταν το μωρό είναι ξύπνιο. Εάν ωστόσο νιώθεις ότι μπορείς να οργανωθείς καλύτερα όταν το μωρό κοιμάται, άφησέ τις για τότε.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved