Επτά tips για τις πρώτες μέρες του θηλασμού

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις πρώτες μέρες του θηλασμού;

Επτά tips για τις πρώτες μέρες του θηλασμού

Ο θηλασμός έχει τις δυσκολίες του και ειδικά το πρώτο διάστημα χρειάζεται χρόνος μέχρι να προσαρμοστείτε κι εσείς αλλά και το μωρό σας. Τι πρέπει να έχετε κατά νου τις πρώτες εκείνες μέρες που θα ξεκινήσετε να θηλάζετε; Ελπίζουμε τα παρακάτω tips να σας βοηθήσουν.

Επενδύστε στην δερματική επαφή

Η δερματική επαφή με το μωρό σας έχει σημαντικά οφέλη για εκείνο αλλά και για εσάς, ειδικά τις πρώτες ώρες και μέρες μετά τον τοκετό. Η δερματική επαφή ηρεμεί το μωρό και μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία του θηλασμού.

Θηλάστε το μωρό όσο πιο σύντομα γίνεται μετά τον τοκετό

Με αυτόν τον τρόπο ο θηλασμός είναι πιο εύκολο να εδραιωθεί και επιπλέον, στον πρώτο αυτό θηλασμό μετά τον τοκετό, το μωρό θα λάβει το πρωτόγαλα που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πολύτιμο για την υγεία του.

Αποφύγετε να δώσετε πιπίλα στο μωρό το πρώτο διάστημα

Η θηλή της πιπίλας μπορεί να "μπερδέψει" το μωρό και να δυσκολέψει τη διαδικασία του θηλασμού. Εάν θέλετε να δώσετε πιπίλα στο μωρό, κάντε το μετά τις πρώτες 40 ημέρες.

thilasmos 2

"Ακούστε" τις ανάγκες του

Μπορεί το κλάμα να είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας σε αυτήν την ηλικία, όμως το μωρό σας μπορεί να σας δείξει τις ανάγκες του και με άλλους τρόπους όπως όταν ανοιγοκλείνει το στόμα του.

Σημειώνετε τις ώρες που θηλάζετε

Στην αρχή θα πρέπει να ξυπνάτε το μωρό για να θηλάσει περίπου ανά δύο ώρες, μέχρι και να ανακτήσει το βάρος που χάνει μετά τον τοκετό. Σημειώστε τις ώρες και τη διάρκεια που θηλάζετε για να μην "χαθείτε". Μην ξεχνάτε ωστόσο ότι το κάθε μωρό θηλάζει με διαφορετικούς ρυθμούς. Θα βεβαιωθείτε ότι πράγματι τρώει, όταν το ακούτε να καταπίνει ενώ θηλάζει και από τη συχνότητα της βρεγμένης πάνας.

Προτιμήστε να το θηλάζετε από το ένα στήθος της φορά

Κρατήστε το στο ένα στήθος ειδικά εάν τρώει καλά και το ακούτε να καταπίνει. Εάν γκρινιάξει ή χάσει το ενδιαφέρον του, δοκιμάστε και από το άλλο στήθος.

Πίνετε πολύ νερό

Η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τον θηλασμό και την παραγωγή του μητρικού γάλακτος. Προσπαθήστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν το θηλασμό κι ένα μετά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved