Οι πρώτες μέρες με το νεογέννητο: Συμβουλές...ψυχραιμίας για νέες μαμάδες!

Η ζωή σας θα αλλάξει τελείως μετά τη γέννα. Δεν θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε τι να περιμένετε στους πρώτους μήνες της ζωής σας με το μωρό;

Οι πρώτες μέρες με το νεογέννητο: Συμβουλές...ψυχραιμίας για νέες μαμάδες!

Η εγκυμοσύνη είναι μια συναρπαστική περίοδος στη ζωή της γυναίκας καθώς ετοιμάζεται για τον ερχομό του μωρού της. Ο ερχομός της νέας ζωής στο σπίτι σημαίνει μια… νέα ζωή και για τη μητέρα!

Οι περισσότεροι γονείς έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με τις ίδιες, απλές καθημερινές δυσκολίες. Διαβάστε παρακάτω μερικές πολύ συνηθισμένες καταστάσεις στη ζωή κάθε νέας μητέρας με τις οποίες θα βρεθείτε αντιμέτωπες και δείτε πώς θα μπορέσετε να τις ξεπεράσετε με ψυχραιμία:

(Πριν γεννήσετε) Αξιοποιείστε στο έπακρο τον ελεύθερο σας χρόνο
Όσο ακόμα δεν έχει έρθει το παιδί στη ζωή σας προσπαθήστε να αξιοποιήσετε όσο ελεύθερο χρόνο έχετε: Διαβάστε ένα βιβλίο, πηγαίνετε στο σινεμά ή στο θέατρο κάνετε ότι σας ευχαριστεί και σας αρέσει. Μετά τη γέννα θα εκπλαγείτε πόσος πολύς καιρός θα περάσει μέχρι να ξαναβρείτε λίγο χρόνο για εσάς.

Όταν το μωρό σας κοιμάται, κοιμηθείτε και εσείς!
Ειδικά το πρώτο διάστημα θα καταλάβετε πόσο σημαντική υπόθεση είναι ο ύπνος. Όποτε το μωρό σας κοιμάται, μην χάνετε την ευκαιρία και ξαπλώστε και εσείς έστω και για λίγο. Μην σκέφτεστε τα άπλυτα, τα ασιδέρωτα, τη στοίβα τα πιάτα, αλλά κάντε τον ύπνο προτεραιότητά σας. Σύντομα θα καταλάβετε γιατί.

Ωχ αυτοί οι κολικοί!
Τα περισσότερα μωρά τους πρώτους μήνες της ζωής τους υποφέρουν από κολικούς. Δεν υπάρχει αιτία για τους κολικούς, μόνο υπομονή. Πάρτε το μωρό σας αγκαλιά για να το ησυχάσετε, προσπαθήστε να βρείτε τον τρόπο που το κάνει να ηρεμεί πιο εύκολα και μην ανησυχείτε αν είστε καλοί γονείς.

Εμπιστευθείτε τα ένστικτά σας
Προσπαθήστε να «ακούσετε» το μωρό σας και έχετε υπομονή. Θα υπάρξουν πολλές δύσκολες φάσεις. Μην σας επηρεάζουν τι λένε άλλοι γονείς ούτε η κριτική τους. Ακούστε τις συμβουλές τους, αλλά εμπιστευτείτε κυρίως το ένστικτό σας και το παιδί σας. Μαζί θα ανακαλύψετε όλα όσα χρειάζονται για να ξεπερνάτε όλες τις δυσκολίες του μεγαλώματος.

Έξω από το σπίτι
Είναι εύκολο να βγείτε από το σπίτι με το νεογέννητο καθώς σχεδόν την περισσότερη ώρα κοιμάται. Και μπορεί να κοιμηθεί οπουδήποτε. Ακόμα δεν έχει μπει σε μια πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα και αυτό σας δίνει το περιθώριο να μπορείτε να κινείστε πιο άνετα μαζί του και εκτός σπιτιού.

Μην επηρεάζεστε από τα social media
Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι καλά, αλλά μην ξεχνάτε ο,τι βλέπετε και διαβάζετε για τις ζωές των άλλων να μην το παίρνετε τοις μετρητοίς. Τέλεια σπίτια/ ζωές / παιδιά / γονείς δεν υπάρχουν οπότε μην σας αγχώνουν οι «ανταγωνιστικοί» γονείς του Instagram.

Ένα βήμα τη φορά
Το να είσαι γονέας είναι η πιο σκληρή δουλειά στον κόσμο. Σου δίνει ταυτόχρονα την πιο μεγάλη ανταμοιβή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και όλα εύκολα. Κάντε ένα βήμα τη φορά. Το να παραδεχθείτε ότι κάποιες στιγμές δυσκολεύεστε και να το συζητήσετε με την οικογένειά σας, τους φίλους ή να ζητήσετε τη συμβουλή ενός άλλου γονέα δεν σας κάνει κακό γονιό. Αντίθετα σας βοηθά να βγάλετε από πάνω σας το βάρος που νιώθετε, όταν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μια κατάσταση, και να βρείτε τη λύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved