«Ποιο είναι αυτό το χοντρό μωρό με τα βέλη;»: Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για τον Βαλεντίνο

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια έκρηξη κόκκινης καρδιάς και σοκολάτας.

«Ποιο είναι αυτό το χοντρό μωρό με τα βέλη;»:  Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για τον Βαλεντίνο

Για κάποιους γιορτάζεται με όρεξη και χαρά, για κάποιους είναι μια κοινή ημέρα και για κάποιους είναι μια μέρα που μπορούμε να αστειευτούμε για όλα τα γλυκανάλατα που κυκλοφορούν γύρω μας.

Όμως, το παιδί όπως και να έχει, θα αναρωτηθεί και θα απορήσει με αυτή τη «παράξενη» γιορτή…ποιο είναι αυτό το χοντρό μωρό με τα βέλη;

Τι συμβολίζουν οι καρδούλες και γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια και λουλούδια στα αγαπημένα μας πρόσωπα;

Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε στο παιδί μας για τον έρωτα και να περάσουμε τα μηνύματά μας…δεν χρειάζεται να προσφέρουμε πολύτιμα και ακριβά δώρα σε αυτούς που αγαπάμε, μπορούμε να γράψουμε μια όμορφη κάρτα, να προσφέρουμε ένα λουλούδι και αυτό μετράει πολύ περισσότερο εάν είναι από την καρδιά μας.

Ίσως σας ακούγονται λιγάκι κλισέ όλα αυτά, αλλά είναι αλήθεια και ένα παιδί είναι καλό να ξεκινάει με αυτές τις βάσεις, να έχει μια ρομαντική αναπαράσταση για τον έρωτα και την αγάπη.

Ένα πολύ τρυφερό έθιμο έχουν στο εξωτερικό (ΗΠΑ) να προσφέρουν δώρα και καλούδια στα παιδιά τους για αυτή τη μέρα καθώς είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μας το παιδί μας!

Έτσι μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας μια όμορφη κάρτα να την προσφέρετε στον μπαμπά ή να δώσετε στα παιδιά σας από μια κάρτα λέγοντάς τους όμορφα λόγια αγάπης.

Δεν είναι ανάγκη να νιώθετε το γλυκανάλατο στοιχείο της ημέρας στο πετσί σας…μπορείτε να γιορτάσετε την ημέρα με τα παιδιά σας και να τους διδάξετε όμορφα πράγματα γύρω από τον έρωτα…

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psyxis-logos@blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

Δεκαπέντε ιδέες για δώρα στα παιδιά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
18 ασυνήθιστες κάρτες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved