Δεκαπέντε αλήθειες για τη μητρότητα, που οι μαμάδες θα συμφωνήσουν

Κανείς δε λέει ότι η μητρότητα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία για μία γυναίκα.

Δεκαπέντε αλήθειες για τη μητρότητα, που οι μαμάδες θα συμφωνήσουν

Υπάρχουν στιγμές, που η μαμά θέλει να φωνάξει, να γελάσει, να κλάψει ή να την πάρουν μία αγκαλιά. Υπάρχουν, πάλι, στιγμές που νιώθει ότι είναι μόνη. Βλέπεις, η μητρότητα είναι πολλά πράγματα. Είναι δύσκολη, όμως, είναι και μοναδική. Είναι εξαντλητική, όμως, είναι και διαφωτιστική. Είναι γεμάτη άγχος, όμως, έχει και πολλές εκπλήξεις.

Και παρόλες τις διαφορετικές πλευρές της, και τις εναλλαγές συναισθημάτων που βιώνει μία γυναίκα, ένα είναι σίγουρο: είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία για μία γυναίκα. Και εκεί έξω όλες οι μαμάδες του κόσμου θα συμφωνήσουν ότι η μητρότητα είναι όλα τα παραπάνω, αλλά και κάποιες άλλες αλήθειες, παγκοσμίως αποδεκτές.

mitrotita1



Δείτε παρακάτω:

1Λατρεύεις το παιδί σου, όμως, υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι σε ενοχλεί. Και ναι, νιώθεις απίστευτες τύψεις, γι αυτό το στιγμιαίο συναίσθημα

2. Προκειμένου να έχεις μία στιγμή ησυχίας, το βάζεις να δει τηλεόραση. Και μετά νιώθεις και πάλι τύψεις, αν, τελικά, είσαι καλή μαμά
3. Δεν θα περάσει μέρα, που να μη βάλεις πλυντήριο. Και αν δε βάλεις, τα άπλυτα μαζεύονται στοίβα
4. Αν θέλεις να έχεις το σπίτι στην εντέλεια, δεν θα έχεις χρόνο. Αν επιλέξεις να έχεις λίγο χρόνο ξεκούρασης, δεν θα έχεις τακτοποιημένο το σπίτι. Ιδού, λοιπόν, το δίλημμα
5. Θα χάσεις φίλες, κυρίως, τις ελεύθερες. Θα αποκτήσεις, όμως, καινούργιες. Μαμάδες φίλων του παιδιού σου
6. Πλέον, ψωνίζεις πρώτα για παιδί και αν περισσεύουν χρήματα, παίρνεις κάτι και για εσένα. Και τώρα, καταλαβαίνουμε τις μαμάδες μας, που έλεγαν ότι είχαν χρόνια να ψωνίσουν ρούχα για εκείνες.
7. Ξυπνάω αργά; Τι είναι αυτό; Καλώς ήλθες στο κλαμπ… «ξυπνάω τα άγρια χαράματα». Αν ξυπνούσες αργά, πριν γίνεις μανούλα, το 7 το πρωί, μοιάζει κάπως έτσι. Ε;
8. Όσο υπέροχος, υποστηρικτικός και πρόθυμος και αν είναι ο μπαμπάς, ποτέ δεν θα κάνει τόσα, όσα κάνεις εσύ. Όσο πιο σύντομα το αποδεχτείς, τόσο πιο σύντομα θα σταματήσεις να θέλεις να τον «σκοτώσεις»
9. «Αύριο, ξημερώνει μία καινούργια μέρα», έλεγε η Σκάρλετ Ο’ Χάρα. Αλλά για μία μανούλα, κυρίως, τον πρώτο καιρό, κάθε μέρα ξημερώνει μία ίδια μέρα!
10. Μου θυμίζω τη μάνα μου. Και ναι, θα υπάρξουν φορές, που θα σου θυμίζεις τη δική σου μαμά. Και θα λες στα παιδιά σου, αυτά που σου έλεγε η δική σου μαμά και τότε μισούσες να ακούς, όπως το επιτακτικό «Φάε»
11. Νιώθεις ενοχές. Προσπαθείς για το καλύτερο για το παιδί σου. Ωστόσο, θα υπάρξουν στιγμές, που θα σε πλημμυρίσουν ενοχές. Τύψεις και αγωνία, αν τελικά τα έχεις καταφέρει. Αν είσαι καλή μαμά. Και θέλεις να φωνάξεις. Να ουρλιάξεις, για να φύγει αυτό το βάρος, που σε πλακώνει. Και ας ξέρεις, ότι δεν υπάρχει λόγος, να αισθάνεσαι έτσι.
12. Νιώθεις ότι τα έχεις καταφέρει ως μαμά. Νιώθεις, ότι έχεις αποτύχει. Θα νιώσεις ότι θέλεις να τρέξεις μακριά. Θα νιώσεις ότι πατάς τόσο γερά στα πόδια σου. Αν μη τι άλλο, η μητρότητα σού προσφέρει μία τρομερή εναλλαγή συναισθημάτων, ακόμη και μέσα σε μία μέρα!
13. Θα αγαπήσεις τόσο πολύ, που δεν πίστευες ποτέ, ότι θα μπορούσες. Θα νιώσεις τόσο έντονες ανησυχίες και άγχος, που δεν ήξερες ποτέ ότι υπήρχαν σε αυτό το μέγεθος. Τέλος, θα βάλεις κάποιον πάνω από εσένα.. το παιδί σου!
14. Μία δημόσια έκρηξη θυμού του παιδιού σου, είναι φυσιολογική. Σε αυτή την αμήχανη στιγμή, φόρεσε το χαμόγελό σου και ηρέμησε το παιδί σου.
15. Και έρχεται η αμήχανη στιγμή, που συνειδητοποιείς ότι «κολλάς» στα Μαθηματικά της Β’ δημοτικού. Και σε κοιτάει το παιδί σου, με ένα πονηρό βλέμμα έτοιμο να σε πειράξει κι εσύ προσπαθείς να το παίξεις άνετη

«Αγωνίστηκα πολύ για να συμβιβαστώ με τη μητρότητα. Ήταν δύσκολα, αλλά πιστεύω τα κατάφερα»

«Για τα παιδιά μου»: Το γράμμα μιας μαμάς στη 12χρονη κόρη της Ελένη και τον 3 ετών γιο της Λουκά

Η μητρότητα μπορεί να αλλάξει τη ζωή της γυναίκας;

Οι πέντε πιο φανταστικές στιγμές της μητρότητας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved