Μία μαμά με ένα παιδί αναρωτιέται πώς είναι να έχεις και δεύτερο

Πώς είναι να έχεις κι ένα δεύτερο παιδί; Χρειάζεσαι σούπερ δυνάμεις για να ανταπεξέλθεις; Είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο τη δεύτερη φορά; Έχεις αγάπη για να του προσφέρεις; Αλλάζει η σχέση με το σύζυγό σου;

Μία Μαμά
Μία μαμά με ένα παιδί αναρωτιέται πώς είναι να έχεις και δεύτερο

Αυτές και άλλες απορίες έχει μία μαμά ενός παιδιού, η οποία αν και αρχικά είχε αποφασίσει με το σύζυγό της ότι δεν θα αποκτήσουν ένα δεύτερο, τελευταία έχουν αλλάξει γνώμη. Και η ιδέα να χαρίσουν ένα αδελφάκι στο 2χρονο γιο τους, όλο και στριφογυρίζει στο μυαλό τους. Ωστόσο, συγχρόνως νιώθει ένα άγχος να την κατακλύζει για το πώς είναι να έχεις δύο παιδιά. Και οι απορίες της πολλές. Έτσι, αποφάσισε να τις διατυπώσει και να εξηγήσει όσα νιώθει και όσα την τρομάζουν. Και να ρωτήσει τους γονείς που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά, πώς είναι.

« Είστε κρυφά υπερήρωες;
Όχι, πραγματικά θέλω να μάθω. Στο τέλος της ημέρας μου, έχοντας τη φροντίδα του υπερ-ενεργητικού 2χρονου γιου μου, αλλά και να προσπαθώ να τακτοποιήσω όλες τις υπόλοιπες δουλειές, έχω «ξοδευτεί» σε ενέργεια. Μάλιστα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι γονείς με δύο και περισσότερα παιδιά έχουν κρυφές υπέρ-δυνάμεις και μπορούν να παγώνουν το χρόνο. Διαφορετικά, πώς αλλιώς να εξηγήσω ότι προλαβαίνετε να τα κάνετε όλα;

Πού χωράνε όλα αυτά τα πράγματα με δύο παιδιά σε ένα σπίτι;
Αισθάνομαι ότι το σπίτι μου σε λίγο θα «υπερχειλίσει» από τα τόσα πράγματα. Όταν επισκέπτομαι σπίτια φίλων μου που έχουν περισσότερα παιδιά, μένω κάθε φορά έκπληκτη με το πόσο τακτοποιημένα είναι και δεν υπάρχουν σκόρπια πράγματα. Αν και δεν υπάρχουν ξωτικά, εγώ θα αρχίσω να πιστεύω στην ύπαρξη τους και ότι πηγαίνουν στα σπίτια των φίλων μου και κρύβουν τα πράγματα.

Πού βρίσκετε χρόνο για να γυμναστείτε;
Αν και έχω περισσότερο χρόνο από τον πρώτο καιρό με το παιδί, ακόμη δεν έχω το χρόνο που είχα πριν γίνω μανούλα, για να τρέξω. Μάλιστα, όταν πηγαίνω για τρέξιμο, με άγχος να προλάβω να γυρίσω σπίτι, πέφτω πάνω σε μανούλες με δύο ή περισσότερα παιδιά, που έχουν και χρόνο στη διάθεση τους και περισσότερη ενέργεια από εμένα. Σας βλέπω να είστε τόσο καταπληκτικές μαμάδες και πραγματικά σας καμαρώνω, πώς τα καταφέρνετε

Αλλάζει η σχέση με το σύντροφό σας;
Ο σύζυγός μου και εγώ βρισκόμαστε σε μία ατέλειωτη συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να αποκτήσουμε ένα δεύτερο παιδάκι. Και δε σας κρύβω ότι αυτό με αγχώνει ιδιαίτερα. Αν δηλαδή, ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού, αλλάξει τη σχέση μας, προς το χειρότερο. Μου αρέσει όπως είμαστε τώρα, έχουμε βρει τις ισορροπίες μας και με τρομάζει η ιδέα ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο τη δεύτερη φορά;
Το να αποκτήσεις ένα παιδί είναι και μία πρόκληση, αφού είναι όλα πρωτόγνωρα. Και μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολα, όμως, γίνονται πιο εύκολα καθώς το παιδί μεγαλώνει. Όταν αποκτάς ένα δεύτερο ή τρίτο ή τέταρτο παιδί, είναι ακόμη πιο εύκολα, κάθε φορά; Παίζει ρόλο η εμπειρία; Ξέρω, ενδεχομένως να γελάτε με αυτήν την απορία μου, αλλά πάντα αναρωτιέμαι, αν ισχύει αυτό που λένε ότι στο δεύτερο παιδί γνωρίζεις, άρα είναι πιο εύκολο από την πρώτη μέρα.

Η αγάπη μεγαλώνει ή αλλάζει;
Κάθε φορά που κοιτάζω το γιο μου, νιώθω ότι δεν πρόκειται να αγαπήσω άλλον τόσο πολύ, όσο εκείνον. Νιώθω πώς όση αγάπη είχα μέσα μου έχει δοθεί αποκλειστικά σε εκείνον και η καρδιά μου δεν θα καταφέρει να αγαπήσει άλλον. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν αποκτήσω ένα δεύτερο παιδάκι, θα μπορέσω να το αγαπήσω όσο το πρώτο; Βλέπετε, δεν θέλω να το αδικήσω!»

Πηγή: blogger Laurel Elis Niedospial

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved