Τρία (βασικά) πράγματα που αλλάζουν με το δεύτερο παιδί

Είναι πολλά αυτά που αλλάζουν με τον ερχομό ενός δεύτερου παιδιού. Για αρχή, η συμπεριφορά των γονιών.

Τρία (βασικά) πράγματα που αλλάζουν με το δεύτερο παιδί

Όσοι άνθρωποι κι αν σου επιβεβαιώσουν με κάθε δυνατό τρόπο ότι το δεύτερο παιδί σου θα κερδίσει την καρδιά σου ακριβώς όπως και το πρώτο, εσύ θα ανησυχείς. Θα ανησυχείς γιατί στο μυαλό σου δεν χωράει ότι η αγάπη αυτή η πρωτόγνωρη, η αγνή, η καινούρια, δεν είναι ανεπανάληπτη. Κι όμως, κάθε αμφιβολία είναι καταδικασμένη να καμφθεί, γιατί η αγάπη της μαμάς είναι έτσι προγραμματισμένη: δεν ξέρει τι σημαίνει διαίρεση. Ξέρει μόνο τον πολλαπλασιασμό.

Μπορεί η αγάπη να μην αλλάζει, η αφοσίωση να μην χάνεται και η φροντίδα να συνεχίζει να αποτελεί αυτοσκοπό, υπάρχουν όμως 3 πράγματα που –σίγουρα- αλλάζουν.

Εξαφανίζεται η μικροβιοφοβία

Εντάξει, ίσως λίγο υπερβολικό το ότι εξαφανίζεται αλλά σίγουρα μειώνεται. Οι περισσότερες μητέρες υιοθετούν μια υποχόνδρια συμπεριφορά απέναντι στα παιχνίδια, στο φαγητό, τα σκεύη και το εν γένει περιβάλλον του παιδιού. Αν όταν φτερνιζόταν κάποιος από τους φίλους και γνωστούς κοντά στο παιδί, εσείς νιώθατε ότι τα μικρόβια περικυκλώνουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες το μωρό σας και ότι η εστία της μόλυνσης οφείλει να απομακρυνθεί άμεσα, γράψτε λάθος. Αυτή τη φορά τα πράγματα (θα) είναι πολύ πιο απλά. Και λογικά.

Όταν λες δουλειές του σπιτιού;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που αποκτούσαν το πρώτο τους μωρό φρόντιζαν ανάμεσα στις ώρες ύπνου του μωρού ή το βράδυ μετά το νανούρισμα να συγυρίζουν το σπίτι και να το επαναφέρουν στην τάξη που βρισκόταν στην αρχή της ημέρας. Πέραν του ότι με δύο παιδιά στο σπίτι κάτι τέτοιο θα είναι ανέφικτο, η κούραση στο τέλος της ημέρας δε θα συγκρίνεται με κανένα πεταμένο παιχνίδι στο σαλόνι που πρέπει να μπει στη θέση του (για να ξαναβγεί αύριο).

Εντάξει, δε χρειάζεται να σημειώνουμε και τα πάντα

Το πρώτο παιδί έχει άλμπουμ με την πρώτη φωτογραφία, σημειωμένη ημερομηνία με το πρώτο βήμα, μπαλόνια για το πρώτο «μα-μα», ειδικό κουτάκι για το πρώτο δόντι, και οτιδήποτε μπορεί να υπενθυμίζει την «πρώτη» φορά. Το δεύτερο, κατά πάσα πιθανότητα, έχει μόνο φωτογραφίες από το μαιευτήριο αλλά και αυτές.. αλήθεια, που είναι αυτές;

Δείτε ακόμα:

Μαμά περιμένει δεύτερο παιδί κι αυτός είναι ο τρόπος που βρήκε για να μην παραμελεί το μεγαλύτερο

Πρώτο vs δεύτερο παιδί: Οι διαφορές σε 16 ξεκαρδιστικά σκίτσα (pics)

Πρώτη vs δεύτερης φοράς γονιός: Οι διαφορές ανάμεσά τους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved