5 συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο, σύμφωνα με μία ειδικό

Γιατί στην πραγματικότητα ο γάμος είναι σκληρή δουλειά.

5 συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο, σύμφωνα με μία ειδικό
Bigstock

Η Vanessa Morgan, σύμβουλος ψυχικής υγείας, ( @vanessamorgantherapy ) μοιράστηκε μια, πλέον viral, ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για τις πέντε απαράβατες συμφωνίες που τηρούν εκείνη και ο σύζυγός στον γάμο τους.

https://www.instagram.com/reel/C4ZCEEnP4Jp/

Να, λοιπόν, τι προτείνει η Vanessa:

1. Παίρνουμε τάιμ άουτ

«Όταν η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δίνουμε ο ένας στον άλλο χώρο και χρόνο . Υποσχόμαστε να επιστρέψουμε στη συζήτηση μόλις ηρεμήσουμε.»

2. Δεν μιλάμε ποτέ άσχημα

«Έχουμε κάνει μια συμφωνία να μην μιλάμε ποτέ άσχημα ο ένας για τον άλλον, ειδικά μπροστά σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών μας.

Πιστεύουμε ότι η διατήρηση του σεβασμού και του θαυμασμού είναι ζωτικής σημασίας για μια ισχυρή και στοργική σχέση . Μιλώντας θετικά ο ένας για τον άλλον, δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό και αναζωογονητικό περιβάλλον για την οικογένειά μας.»

3. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας

«Αναγνωρίζουμε και οι δύο ότι κάποια λόγια μπορεί να επηρεάσουν τα συναισθήματα μας. Αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, δεσμευόμαστε πως θα προσπαθούμε πάντα να μιλάμε με γνώμονα την ενσυναίσθηση και κατανόηση.»

4. Αποδεχόμαστε τις ατέλειες μας

«Δεχόμαστε ότι δεν είμαστε τέλειοι και ότι έχουμε ελαττώματα . Έχουμε ορκιστεί ποτέ να μην ντρέπουμε ή να επικρίνουμε ο ένας τον άλλον για τις ατέλειές μας. Αυτή η συμφωνία καλλιεργεί μια κουλτούρα αποδοχής και μας επιτρέπει να μεγαλώνουμε μαζί ως άτομα και ως ζευγάρι.»

5. Μοιραζόμαστε την αλήθεια μας, ακόμα και όταν είναι σκληρή

«Συμφωνήσαμε να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με σεβασμό και ξεκάθαρο τρόπο, ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι μπορεί να ενοχλήσει το άλλο άτομο. Είναι απίστευτα σημαντικό να ΜΗΝ κρύβετε την αλήθεια σας από τον σύντροφό σας μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ότι θα τον αναστατώσει.»

Όταν μεγαλώνετε μαζί μια οικογένεια, είναι απολύτως σημαντικό για εσάς και τον σύζυγό σας να είστε στην ίδια σελίδα . Εάν αυτές οι συγκεκριμένες «συμφωνίες» δεν σας ταιριάζουν, βρείτε χρόνο για να συζητήσετε με τον σύντροφό σας αυτό που και οι δύο πιστεύετε ότι θα βελτίωνε τον γάμο σας με βάση τις ανάγκες σας.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved