Μακριά και δυνατά μαλλιά: Τα οφέλη του λιναρόσπορου

Απλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τον λιναρόσπορο στη φροντίδα των μαλλιών σας. 

Μακριά και δυνατά μαλλιά: Τα οφέλη του λιναρόσπορου

Χρησιμοποιήστε τον λιναρόσπορο στη φροντίδα των μαλλιών σας.

Bigstock

Η φροντίδα των μαλλιών είναι κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς και υπάρχουν φυσικά υλικά που μπορείτε ένα χρησιμοποιήσετε και θεωρούνται πολύ αποτελεσματικά για την υγεία και τη λάμψη της τρίχας.

Ο λιναρόσπορος είναι ένα από αυτά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει θεωρούνται εξαιρετικά ωφέλιμα για την τρίχα και το κεφάλι.

Flax

Λιναρόσπορος: Τα οφέλη για τα μαλλιά

Ανακουφίζει από ερεθισμούς στο κεφάλι. Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν το κρανίο να μειώσει την ευερεθιστότητα και τις φλεγμονές. Επίσης, ισορροπεί το pH του δέρματος και καταπραΰνει τους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα εκείνοι να παράγουν τη σωστή ποσότητα σμήγματος για δυνατά και υγιή μαλλιά.

Μειώνει το φριζάρισμα στα μαλλιά. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει ο λιναρόσπορος εισχωρούν στην τρίχα και τη θρέφουν σε βάθος, μειώνοντας μεταξύ άλλων και το φριζάρισμα.

Επιδιορθώνει την τρίχα. Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε, μία σημαντική βιταμίνη για την αποκατάσταση και την επιδιόρθωση της τρίχας. Επίσης, αυξάνει την ελαστικότητά της και δίνει στα μαλλιά τη χαμένη τους λάμψη.

Βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα. Εάν ψάχνετε φυσικούς τρόπους για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα, αξίζει να δοκιμάσετε τον λιναρόσπορο. Περιέχει βιοτίνη και βιταμίνη Ε, συστατικά που προλαμβάνουν την αραίωση, την τριχόπτωση και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη της τρίχας.

Πώς να καταπολεμήσετε φυσικά την πιτυρίδα.

Bigstock

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λιναρόσπορο στη ρουτίνα ομορφιάς

Λάδι λιναρόσπορου. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον λιναρόσπορο στη φροντίδα των μαλλιών σας είναι με το λάδι λιναρόσπορου. Χρησιμοποιήστε το λάδι λιναρόσπορου μία με δύο φορές την εβδομάδα κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 5 έως 10 λεπτά.

Μάσκα μαλλιών. Αλέστε δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου σε δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε σε όλο το κεφάλι κάνοντας απαλό μασάζ, Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με νερό πριν λουστείτε.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved