Μαμά και ομορφιά: 5+1 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Απλά tips που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. 

Μαμά και ομορφιά: 5+1 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Οι τρίχες που έχουμε στο σώμα μας μεγαλώνουν μέσα σε ωοθυλάκια. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων, γεννιόμαστε με όλα τα ωοθυλάκια που θα έχουμε σε όλη μας τη ζωή, τα οποία είναι περίπου 5.000.000. Από αυτά τα 100.000 βρίσκονται στο κεφάλι.

Σύμφωνα με του ειδικούς είναι απόλυτα λογικό να χάνουμε 100 με 50 τρίχες την ημέρα, ενώ όσον αφορά το μάκρος, τα μαλλιά μακραίνουν 1,25 εκατοστά τον μήνα και 15 εκατοστά τον χρόνο . Το πόσο ακριβώς μακραίνουν εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η υγεία, η διατροφή και η ηλικία.

makria mallia tips

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Thaís Sarmento

Τι μπορείτε να κάνετε για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα;

Αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες

Σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Lindsey Bordone, οι εξαντλητικές δίαιτες και η μη επαρκής σίτιση, έχει ως αποτέλεσμα την ανεπάρκεια σε βασικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία της τρίχας.

Χρησιμοποιήστε τα αιθέρια έλαια στη φροντίδα των μαλλιών

Το έλαιο από δεντρολίβανο, μέντα αλλά και πολλά ακόμα αιθέρια έλαια έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά, σύμφωνα με έρευνες.

Περιορίστε τη χρήση σεσουάρ και ισιωτικού μαλλιών

Η συχνή χρήση των σεσουάρ, των ισιωτικών μαλλιών και των μηχανημάτων για τις μπούκλες καταστρέφει την τρίχα και κάνει τα μαλλιά πιο αδύναμα. Το αποτέλεσμα; Να μακραίνουν πιο αργά.

isia mallia

Κουρεύετε συχνά τις άκρες

Η φροντίδα και η περιποίηση είναι το πιο σημαντικό για να μακρύνουν τα μαλλιά σας. Μπορεί να μη θέλετε να χάσετε ούτε χιλιοστό από τα μαλλιά σας, όμως κόβοντας τις άκρες ανά τακτά διαστήματα, τελικά θα μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεστε.

Προσπαθείτε να λούζεστε μία με δύο φορές την εβδομάδα

Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο, καθώς το καταστρέφει την τρίχα μακροπρόθεσμα. Λούζοντας τα μαλλιά σας κάθε μέρα και ειδικά με σαμπουάν που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χημικά, η τρίχα ξηραίνεται και γίνεται πιο αδύναμη.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

Κάποιες μάλιστα ενδείκνυνται για την ενδυνάμωση των μαλλιών, όπως σας είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο. Δείτε εδώ ποιες τροφές είναι αυτές.

Πηγή: Με πληροφορίες από το healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved