Ομορφιά για μαμάδες: Τρόποι να απαλλαγείς από την ψαλίδα χωρίς κούρεμα

  • Θεραπεία με έλαιο καρύδας
  • Σπιτική μάσκα με αβοκάντο
  • Χρησιμοποίησε κάποιο έλαιο μόνο στις άκρες
  • Σπιτική μάσκα με μέλι και ελαιόλαδο
Ομορφιά για μαμάδες: Τρόποι να απαλλαγείς από την ψαλίδα χωρίς κούρεμα

Οι σπασμένες άκρες και η ψαλίδα επηρεάζουν την όψη και την υγεία των μαλλιών, αλλά και το κατά πόσο θα πετύχεις το χτένισμα που θέλεις. Κακά τα ψέματα, η ψαλίδα είναι αναπόφευκτη και ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς τελείως από αυτήν είναι το τακτικό καθάρισμα των άκρων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα μπορείς να κάνεις για να ενυδατώσεις και να θρέψεις τις άκρες των μαλλιών σου και η ψαλίδα να μειωθεί στο ελάχιστον.

Θεραπεία με έλαιο καρύδας

elaio karudas mallia

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Towfiqu barbhuiya

Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και λιπαρά οξέα και είναι γνωστό για της ενυδατικές του ιδιότητες. Έχει οφέλη για την επιδερμίδα, τα νύχια αλλά και για τα μαλλιά για αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς.

Όσον αφορά τις άκρες, το έλαιο καρύδας θα τις ενυδατώσει και θα τις κάνει πιο απαλές. Δοκίμασε το εξής: πριν λουστείς, βάλε λίγη ποσότητα από έλαιο καρύδας στα χέρια σου και ξεκινά να κάνει να χτενίζεις τις άκρες των μαλλιών σου με τα δάχτυλα ανεβαίνοντας προς τα πάνω, μέχρι και περίπου τη μέση του κεφαλιού. Απόφυγε να βάλεις το λάδι ακριβώς στη ρίζα γιατί θα κάνει τα μαλλιά σου πιο λιπαρά. Στη συνέχεια τύλιξε στο κεφάλι σου μία πετσέτα και άφησε το έλαιο να δράσει για 30 λεπτά. Λούσου κανονικά, τουλάχιστον δύο φορές.

Σπιτική μάσκα με αβοκάντο

Φτιάξε μία σπιτική μάσκα με αβοκάντο, έναν κρόκο αυγού και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Τα τρία αυτά υλικά είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, βιταμίνες Ε και Κ και ενυδατώνουν, θρέφουν, προστατεύουν και μαλακώνουν την τρίχα. Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου και άφησέ την να δράσει για 10 με 20 λεπτά πριν λουστείς.

Χρησιμοποίησε κάποιο έλαιο μόνο στις άκρες

Η πιο απλή ίσως λύση είναι να βάλεις στις άκρες των μαλλιών σου μία μικρή ποσότητα από κάποιο έλαιο. Το έλαιο θα ενυδατώσει και θα μαλακώσεις τις σπασμένες τρίχες και η ψαλίδα δεν θα είναι ορατή. Προτίμησε το αμυγδαλέλαιο ή το έλαιο αργκάν που έχουν ενυδατική δράση και θεωρούνται από τα καλύτερα για την περιποίηση των μαλλιών.

Σπιτική μάσκα με μέλι και ελαιόλαδο

maska me meli gia mallia

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Jocelyn Morales

O συνδυασμός μελιού και ελαιόλαδου είναι ιδανικός για την φροντίδα κατεστραμμένων μαλλιών. Το μέλι έχει μαλακτικές ιδιότητες και το ελαιόλαδο προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη. Σε ένα μπολ ανάμειξε τρεις κουταλιές της σούπας λάδι με δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Ανακάτεψε και άπλωσε τη μάσκα σε λουσμένα μαλλιά για 20 με 30 λεπτά, πριν λουστείς ξανά.

Πηγή: burdie.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved