Οι αλλαγές σε νύχια και μαλλιά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Πώς αλλάζουν μαλλιά και νύχια την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Οι αλλαγές σε νύχια και μαλλιά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν αλλαγές στα νύχια και τα μαλλιά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Bigstock

Το σώμα αλλάζει την περίοδο της εγκυμοσύνης και μεταξύ των αλλαγών που θα παρατηρήσετε είναι αυτές στα νύχια και τα μαλλιά σας. Έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 90% των γυναικών βιώνουν αλλαγές στο δέρμα τους την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Τι αλλαγές θα παρατηρήσετε λοιπόν σε νύχια και μαλλιά;

Λιγότερη τριχόπτωση

Την περίοδο της εγκυμοσύνης τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων έχουν σαν αποτέλεσμα την λιγότερη τριχόπτωση. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει και για την περίοδο μετά τον τοκετό κατά την οποία η απώλεια μαλλιών είναι ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα και μπορεί να διαρκέσει έως και έναν χρόνο.

Τριχοφυΐα

Κάποιες γυναίκες όχι μόνο παρατηρούν λιγότερη τριχόπτωση στην εγκυμοσύνη, αλλά και έντονη τριχοφυΐα ακόμα και ανεπιθύμητα σημεία όπως είναι το πρόσωπο, τα χέρια και η πλάτη.

Λευκά σημάδια στα νύχια

Με τον όρο λευκονυχία αναφερόμαστε στα λευκά σημάδια που παρατηρούνται στα νύχια και τα οποία είναι συνήθως αποτέλεσμα κάποιας αλλεργίας ή χτυπήματος. Έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Dermatology αναφέρει ότι αυτή είναι μία από τις πιο συχνές αλλαγές που παρατηρούνται στην εγκυμοσύνη με συχνότητα που φτάνει τα 24%. Η λευκονυχία περνάει από μόνη της όταν το νύχι μεγαλώνει εντελώς σε διάστημα 6 με 8 μηνών.

Μελανωνυχία

Μια άλλη αλλαγή που πιθανά να παρατηρήσετε την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η μελανωνυχίας όταν στο νύχι υπάρχει ένα ή περισσότερα υπερχρωματισμένα σημάδια. Αυτό συνήθως επηρεάζει μόνο ένα νύχι και προκαλείται από την εντοπισμένη παρουσία μελανίνης, της χρωστικής του ίδιου του σώματος.

Τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Οι ορμονικές αλλαγές την περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνουν τον ρυθμό που μεγαλώνουν τα νύχια. Σε αυτό ρόλο παίζει και ο αυξημένος όγκος αίματος. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις έγκυες να φορούν γάντια όταν κάνουν δουλειές του σπιτιού και να αποφεύγουν την απευθείας επαφή με χημικά προϊόντα.

nuxia-frontida.jpg

Σπασμένα νύχια

Από την άλλη είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι τα νύχια σπάνε πιο εύκολα ή ξεφλουδίζουν. Τα αδύναμα νύχια προκαλούνται από την ανεπάρκεια στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για συμπληρώματα και προγεννητικές βιταμίνες.

Με πληροφορίες από youaremome.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved