Οκτώ μύθοι για την εγκυμοσύνη

Πράγματα που έχεις ακούσει για την εγκυμοσύνη και απλά δεν ισχύουν.

Οκτώ μύθοι για την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή μίας γυναίκας.

Bigstock

Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για την οποία έχουν ακουστεί και ειπωθεί πολλά. Είναι όλα αλήθεια; Η απάντηση είναι όχι και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιους μύθους που καλό είναι να γνωρίζεις.

«Οι πρωινές ναυτίες συμβαίνουν μόνο το πρωί»

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Οι πρωινές ναυτίες της εγκυμοσύνης μπορούν να συμβούν κάθε ώρα της ημέρας, ακόμα και τη νύχτα. Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρούν μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου.

«Πρέπει να σταματήσεις τη γυμναστική»

Το αντίθετο μάλιστα. Η γυμναστική στην εγκυμοσύνη έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για τη μέλλουσα μαμά όπως ότι ανακουφίζει από τους πόνους, προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό και δίνει ένα boost ενέργειας και διάθεσης. Βέβαια, σημαντικό είναι να έχεις την έγκριση και γενικά την καθοδήγηση του γιατρού σου ο οποίος γνωρίζει ακριβώς τη δική σου περίπτωση.

undefined

«Θα χρειαστείς πολλά ρούχα εγκυμοσύνης»

Εξαρτάται από την εποχή που θα διανύεις τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σου και από τα ρούχα που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Για παράδειγμα εάν ο έκτος, ο εβδομάδα, ο όγδοος μήνας σε βρουν καλοκαίρι, τα αέρινα φορέματά σου είναι μία ιδανική επιλογή για να νιώθεις άνετα και δροσερά.

«Πρέπει να τρως για δύο»

Όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά είναι και επικίνδυνο για την υγεία τη δική σου και του μωρού. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι παραπάνω θερμίδες που θα πρέπει να καταναλώνεις τη περίοδο της εγκυμοσύνης ανέρχονται σε μόλις 200.

«Μπορείς να μαντέψεις το φύλο του μωρού από το σχήμα της κοιλιάς»

Δεν υπάρχουν φυσικά επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν μία τέτοια άποψη. Εάν θέλεις να μάθεις το φύλο του μωρού σου, ένας υπέρηχος αρκεί.

«Δεν επιτρέπεται η ερωτική επαφή»

Εκτός και εάν για κάποιον λόγο ο γιατρό σου σε συμβουλεύσει το αντίθετο, η ερωτική επαφή την περίοδο της εγκυμοσύνης θεωρείται απόλυτα ασφαλής και καθόλου επικίνδυνη για το έμβρυο.

«Η περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η πιο όμορφη περίοδος της ζωή σου»

Ιδιαίτερη είναι σίγουρα, έχει όμως και πολλές στιγμές δύσκολες όταν τα διάφορα συμπτώματα από τη συχνοουρία, την αυπνία, την ακμή και το πρήξιμο στα πόδια, κάνουν την εμφάνισή τους.

«Στην εγκυμοσύνη λάμπεις»

Η περίφημη λάμψη της εγκυμοσύνης δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Η έντονη κόπωση και οι ορμονικές αλλαγές που προκαλούν ξηροδερμία και ακμή μπορεί να μην σε κάνουν και τόσο λαμπερή όσο ήλπιζες.

Με πληροφορίες από themumclub.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved