Ομορφιά για μαμάδες: Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας

Το συχνό λούσιμο καταστρέφει τα μαλλιά ή όχι;

Ομορφιά για μαμάδες: Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας

Γυναίκα λούζει τα μαλλιά της.

Bigstock

Η υγεία των μαλλιών βασίζεται βασικά σε τρεις παράγοντες: τη γενετική, τις ορμόνες και τον τρόπο ζωής.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μόνο τον τρόπο ζωής μπορούμε να αλλάξουμε – αν χρειαστεί – για να έχουμε καλύτερη υγεία και κατ΄επέκταση υγιή μαλλιά.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας;

Το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Δεν υπάρχει καθολικός νόμος. Είναι δική σας απόφαση και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας, τη ρουτίνα άσκησης και πολλούς άλλους παράγοντες.

Ο Marco Pelusi, κομμωτής στο Δυτικό Χόλιγουντ, λέει ότι πολλές γυναίκες, ειδικά οι millennials, μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών τους εξαιτίας μιας κοινής λανθασμένης αντίληψης ότι πρέπει να αποφεύγουν το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών τους.

«Εδώ και περίπου μια δεκαετία, υπάρχει η πεποίθηση ότι το να λούζετε τα μαλλιά σας συχνά είναι κακό. Όμως, οι ανάγκες των μαλλιών είναι μοναδικές και πρέπει να βρείτε ποια συχνότητα είναι η καλύτερη για εσάς», τονίζει μεταξύ άλλων.

Το τακτικό λούσιμο και το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής βοηθούν στο να έχετε υγιή μαλλιά.

«Το τριχωτό της κεφαλής πρέπει να είναι καθαρό για να είναι υγιές», λέει ο Pelusi εξηγώντας ότι από τη στιγμή που εκκρίνει συνεχώς σμήγμα, το δέρμα πρέπει να απολεπιστεί απαλά για να φαίνεται και να είναι καθαρό.

Προσθέτει ότι το λούσιμο όχι μόνο χαλαρώνει τη συσσώρευση σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής αλλά διεγείρει επίσης την κυκλοφορία του αίματος που βοηθά τα μαλλιά να αναπτυχθούν. Συμβουλεύει να κάνετε απαλό μασάζ χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων, όχι τα νύχια, περίπου 30 δευτερόλεπτα (αλλά δύο με τρία λεπτά είναι ακόμα καλύτερα).

lathi-lousimo-malliwn.jpg

Γυναίκα λούζει τα μαλλιά της κάνοντας ντουζ

Πόσο συχνά να λούζετε τα μαλλιά σας με βάση τον τύπο μαλλιών

Μπορεί να ακούσετε διαφορετικές συμβουλές με βάση την «πυκνότητα τρίχας» ή το «πάχος τρίχας». Τι σημαίνει όμως αυτό;

Λιγότερες τρίχες ίσον λεπτή κατανομή. Εάν οι τρίχες είναι αδύνατες και έχετε αραιή κατανομή, τα μαλλιά σας είναι πολύ λεπτά και χρειάζονται λούσιμο με ήπια σαμπουάν και κοντίσιονερ.

Εάν, έχετε χοντρή τρίχα αλλά λίγα μαλλιά καλό είναι να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα και να χρησιμοποιείτε έναν ορό μαλλιών που δίνει όγκο.

Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι λιπαρό αλλά οι άκρες σας είναι ξηρές, ο Pelosi προτείνει έναν καλό καθαρισμό ή αλλαγή κουρέματος.

LOUSIMO-MALLION.jpg

Λούσιμο μαλλιών με πλούσιο αφρό.

Πώς να καταλάβετε αν είναι ώρα να λούσετε τα μαλλιά σας

Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν στους κροτάφους ή έχουν χάσει τη φόρμα τους το πιο πιθανό είναι ότι χρειάζονται λούσιμο.

Επίσης, η υγρασία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα μαλλιά σας όπως και ο ιδρώτας.

Οι σύγχρονες συνθέσεις σαμπουάν προορίζονται για συχνή χρήση, οπότε μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας. Το χλιαρό νερό, το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το καλό ξέβγαλμα και το σκούπισμα με μια μεγάλη αφράτη πετσέτα είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείτε κάθε φορά που λούζεστε, αποφεύγοντας να τρίβετε τα μαλλιά για να στεγνώσουν.

Με πληροφορίες από το vegamour.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved