Μαμά και ομορφιά: Τρεις θρεπτικές μάσκες μαλλιών με χυμό λεμονιού

Τα οφέλη του χυμού λεμονιού στα μαλλιά είναι πολλά. Επωφεληθείτε από αυτά με τρεις DIY μάσκες.

Μαμά και ομορφιά: Τρεις θρεπτικές μάσκες μαλλιών με χυμό λεμονιού
Bigstock

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και η κατανάλωσή τους ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενεργοποιεί τη γλουταθειόνη, το κύριο αντιοξειδωτικό του οργανισμού.

Επίσης, περιέχουν αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες B και C, φλαβονοειδή, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες και πτητικά έλαια.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο αραιωμένος χυμός λεμονιού συμβάλλει στην απώλεια βάρους, τη βελτίωση της πέψης και τη γενική αποτοξίνωση του σώματος ενώ υπάρχουν σημαντικά οφέλη και για τα μαλλιά.

Για παράδειγμα βοηθά στην τριχόπτωση, αποφράσσει τους θύλακες των τριχών και διεγείρει τους αδρανείς.

Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του χυμού λεμονιού με αυτές τις τρεις μάσκες:

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Χυμός λεμονιού και τζελ αλόης

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με μια κουταλιά της σούπας τζελ αλόης βέρα. Εφαρμόστε τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής και περιμένετε 30 λεπτά. Λουστείτε με ένα ήπιο σαμπουάν. Όπως το λεμόνι, έτσι και η αλόη βέρα έχει πολλά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά μας καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος και ο χαλκός που είναι γνωστά για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών.

xumos-lemoniou.jpg

Χυμός λεμονιού με ελαιόλαδο και καστορέλαιο

Πάρτε το χυμό ενός λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο. Τα ανακατεύετε σε ένα μπολ και ζεσταίνετε λίγο το μείγμα. Κάντε μασάζ με τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής σας για λίγα λεπτά. Μετά από μια ώρα περίπου, λουστείτε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα. Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνη Ε και ως εκ τούτου λειτουργεί ως φίλτρο για τα μαλλιά σας.

spitiko-scrub-me-meli.jpg

Χυμός λεμονιού με μέλι

Ο συνδυασμός λεμονιού και μελιού όχι μόνο καταπραΰνει τον πονόλαιμο αλλά ενυδατώνει και θρέφει το τριχωτό της κεφαλής . Ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας, αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε με ένα ήπιο σαμπουάν.Το μέλι κρατά την υγρασία κλειδωμένη στα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να δείχνουν λαμπερά

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved