Φλούδες ροδιού: Τα οφέλη για την υγεία, τα μαλλιά, το δέρμα

Αν συνηθίζετε να πετάτε τις φλούδες ροδιού, θα το ξανασκεφτείτε μόλις μάθετε τα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.

Φλούδες ροδιού: Τα οφέλη για την υγεία, τα μαλλιά, το δέρμα

Η φλούδα του ροδιού είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος, αποτρέπει τα πρόωρα σημάδια γήρανσης και ανακουφίζει τον πονόλαιμο και τον βήχα.

Χάρη στις αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητές τους οι φλούδες ροδιού αναδεικνύονται σε έναν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία.

Δερματικές παθήσεις

Λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του, οι φλούδες ροδιού μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την ακμή, τα σπυράκια και τα εξανθήματα.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε μια χούφτα αποξηραμένες φλούδες ροδιού και αλέστε τις στο multi. Φτιάξτε μια πάστα από αυτή τη σκόνη με χυμό λεμονιού ή ροδόνερο και απλώστε την σε όλο σας το πρόσωπο, ειδικά στα σπυράκια. Αφήστε τη να δράσει για περίπου ένα λεπτό και ξεπλύντε το πρόσωπό σας, με χλιαρό νερό.

fa0cb5c0-rodi.jpg

Προλαμβάνει τις ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης

Οι φλούδες αποτρέπουν τη διάσπαση του κολλαγόνου στο δέρμα σας, προάγοντας την ανάπτυξη των κυττάρων, η οποία βοηθά στην αποτελεσματική καθυστέρηση των σημαδιών γήρανσης και των ρυτίδων.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε δύο κουταλιές της κονιοποιημένης φλούδας και προσθέστε λίγο γάλα. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, προσθέστε ροδόνερο στη σκόνη αντί για γάλα και φτιάξτε μια πάστα. Εφαρμόστε την στο πρόσωπό σας και κρατήστε την μέχρι να στεγνώσει. Πλυθείτε με χλιαρό νερό και δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε αυτή την πάστα δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Λειτουργεί ως φυσική ενυδατική κρέμα

Οι φλούδες ροδιού ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρμα σας από ρύπους και άλλες περιβαλλοντικές τοξίνες. Το ελλαγικό οξύ που υπάρχει στις φλούδες κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα διατηρώντας το απαλό και εύπλαστο.

Τρόπος χρήσης: Αλέστε τις λιαστές φλούδες ροδιού στο multi και αδειάστε τη σκόνη σε ένα καθαρό μπολ. Φτιάξτε αρκετή σκόνη για να σας κρατήσει για μια εβδομάδα και αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο. Πάρτε δύο κουταλιές από τη σκόνη και ανακατέψτε καλά με λίγο γιαούρτι για να γίνει μια πάστα. Εφαρμόστε την στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε την για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύντε με κρύο νερό.

rodi.jpg

Αναστέλλει την τριχόπτωση και αποτρέπει την πιτυρίδα

Οι φλούδες ροδιού μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και πιτυρίδα.

Τρόπος χρήσης: Ανακατέψτε τη σκόνη αποξηραμένης φλούδας ροδιού με λάδι και συνέχεια, απλώστε το στις ρίζες των μαλλιών σας και κάντε απαλό μασάζ. Μπορείτε να πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν μετά από δύο ώρες από την εφαρμογή ή να τα κρατήσετε όλη τη νύχτα ανάλογα με την άνεσή σας.

Ανακουφίζει από τον πονόλαιμο

Εάν έχετε πονόλαιμο και χρειάζεστε άμεση ανακούφιση, η φλούδα ροδιού μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε μια χούφτα λιαστές φλούδες ροδιού και βράστε τις σε νερό. Σουρώστε τις κι αφήστε το νερό να κρυώσει για λίγο. Στη συνέχεια, κάντε γαργάρες με αυτό το νερό, όσες περισσότερες φορές μπορείτε.

rodi-katharisma-eukolo-2.jpg

Ενισχύει την υγεία των οστών

Λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, οι φλούδες ροδιού είναι αποτελεσματικές στη μείωση της απώλειας οστικής πυκνότητας, ειδικά σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση παρασκευασμάτων από φλούδες ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας των οστών και στην πρόληψη της εμφάνισης οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση.

Τρόπος χρήσης: Προσθέστε δύο κουταλιές σκόνη φλούδας ροδιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι, για να το κάνετε πιο νόστιμο. Πιείτε αυτό το παρασκεύασμα το βράδυ για να ενισχύσετε τα οστά.

Πηγή: thehealthsite.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved