Ομορφιά για μαμάδες: Πώς οι πόροι του προσώπου θα φαίνονται μικρότεροι

Δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τους πόρους, μπορείτε όμως να τους κάνετε να φαίνονται μικρότεροι.

Ομορφιά για μαμάδες: Πώς οι πόροι του προσώπου θα φαίνονται μικρότεροι

Γυναίκα με καθαρή επιδερμίδα.

Bigstock

Παρά την πεποίθηση πολλών γυναικών, οι πόροι της επιδερμίδας δεν μπορούν να εξαφανιστούν.

«Όλοι στο διαδίκτυο λένε ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τους πόρους όμως όχι, δεν μπορείτε», λέει η δερματολόγος Robyn Gmyrek, MD με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Οι άνθρωποι συγκρίνουν τον εαυτό τους με φιλτραρισμένες φωτογραφίες και ξεχνούν ότι οι πόροι είναι απολύτως φυσιολογικοί», τονίζει.

Σε τι χρησιμεύουν οι πόροι

Αρχικά, οι πόροι υπάρχουν σχεδόν σε όλο μας το σώμα.Είναι μικρές οπές που απελευθρώνουν ιδρώτα, σμήγμα και τοξίνες. «Αυτό το σμήγμα διέρχεται και λιπαίνει την επιφάνεια του δέρματος», λέει η Kristel Polder, MD , επίκουρη καθηγήτρια στο Νοτιοδυτικό τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας τονίζοντας ότι οι πόροι δεν μπορούν να κλείσουν γιατί ξεννιώμαστε με αυτούς. Ο καθένας γεννιέται με έναν καθορισμένο αριθμό πόρων. Το εύρος ποικίλει και βασίζεται στην εθνικότητα, το φύλο και το μέγεθος του σώματός του. Περίπου 20.000 πόροι βρίσκονται στο πρόσωπο.

omorfia-gia-mamades-proionta-kallintika-(6).jpg

Μαμά και κόρη περιποιούνται το πρόσωπό τους

Bigstock

Πώς οι πόροι θα φαίνονται μικρότεροι

«Μπορεί να μην μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των πόρων αλλά μια συνεπής ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μπορεί να βοηθήσει να φαίνονται μικρότεροι», λέει ο Sean Garrette , ειδικός στην περιποίηση του δέρματος και αισθητικός του οίκου Dior.

Ο καθημερινός καθαρισμός είναι σημαντικός και βοηθάει σημαντικά. Η Δρ Gmyrek συνιστά τη χρήση πλυσίματος προσώπου με σαλικυλικό οξύ που διαλύει το έλαιο που φράζει τους πόρους καλύτερα από τα άλφα υδροξυ- οξέα όπως το γλυκολικό ή το γαλακτικό. Η καλύτερη ώρα για καθαρισμό είναι στο ντους ή αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του.

Ο ατμός δεν θα ανοίξει τους πόρους (αυτός είναι ένας άλλος μύθος), αλλά μπορεί να τους μαλακώσει και ο καθαρισμός να γίνει αποτελεσματικότερος.

Το πρωί, εφαρμόστε έναν αντιοξειδωτικό ορό και αντηλιακό. Και τα δύο είναι απαραίτητα προληπτικά προϊόντα για τη διατήρηση υγιούς κολλαγόνου και ελαστίνης για να μη χάσει η επιδερμίδα την ελαστικότητά της.

Και μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε σωστά. «Αναζητήστε ελαφριές φόρμουλες με βάση το νερό που θα προσδώσουν άφθονη ενυδάτωση χωρίς να μαζεύονται στους πόρους», λέει ο Garrette. Το βράδυ, επιλέξτε ρετινοειδή. «Μειώνουν τη λιπαρότητα, αυξάνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων για να αποτρέψουν τη συσσώρευση και διεγείρουν το κολλαγόνο», εξηγεί η Δρ Gmyrek.

Με πληροφορίες από το womenshealthmag.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved