Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να εξαφανίσετε τους πόρους

  • Πώς να πείτε αντίο στους πόρους στο πρόσωπο;
Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να εξαφανίσετε τους πόρους
Photo by engin akyurt on Unsplash

Οι διεσταλμένοι και ανοιχτοί πόροι στο πρόσωπο είναι εύκολο να γεμίσουν και να φράξουν από τους ρύπους, αλλά και να μολυνθούν, οδηγώντας ακόμη και στην εμφάνιση ακμής. Φροντίζοντας όμως καθημερινά την επιδερμίδα σας και κάνοντας τους πόρους μικρότερους μπορείτε να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά και να δείχνετε πιο νέα και όμορφη από ποτέ.

Δείτε μερικές απλές συμβουλές καθημερινής περιποίησης που θα βοηθήσουν στο να φαίνονται λιγότερο οι μεγάλοι πόροι στο πρόσωπο σας.

Πώς να πείτε αντίο στους πόρους στο πρόσωπο;

omorfia gia mamades 2

Καθαρίζετε το πρόσωπό σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα

Αυτό φαίνεται σαν βασική συμβουλή, αλλά ο καθαρισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ στην πρόληψη της συσσώρευσης ρύπων και λιπαρών ουσιών στους πόρους σας.

Χρησιμοποιήστε τις ταινίες για τους πόρους προσεκτικά

Οι λωρίδες πόρων είναι σαν ένα τσιρότο, που έχει κόλλα για να ξεκολλήσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η βρωμιά. Αν αυτό ακούγεται επώδυνο, ίσως να έχετε δίκιο, γι’ αυτό και οι ειδικοί διχάζονται σχετικά με το αν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε λωρίδες πόρων για την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων.

Προϊόντα όπως αυτά τραβούν ξαφνικά και με δύναμη το δέρμα και το σύνολο της βρωμίας που φράζει τον πόρο σας, αλλά αφήνουν τον ίδιο τον πόρο διατεταμένο και μπορεί εύκολα να φράξει ξανά. Γι’ αυτό ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να επιλέγετε ήπιες μεθόδους απολέπισης ,προϊόντα με γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ, για παράδειγμα, οι οποίες μειώνουν σταδιακά την απόφραξη. Αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει εβδομάδες ή μήνες για να λειτουργήσει πραγματικά.

Χρησιμοποιήστε φυσικά απολεπιστικά για να διατηρήσετε το λιπαρό δέρμα καθαρό

Αν ο τακτικός καθαρισμός του δέρματός σας δεν είναι αρκετός για να απομακρύνετε όλη τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να φράξουν τους πόρους σας, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε κάποια απολέπιση στη ρουτίνα σας.

Χρησιμοποιήστε περιστασιακά μια μάσκα με άργιλο ή κάρβουνο

Οι μάσκες που περιέχουν άργιλο μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της περίσσειας βρωμιάς και λιπαρότητας από το δέρμα. Προϊόντα όπως αυτά μπορεί να μην «αποτοξινώνουν» το δέρμα σας, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και να διαχειριστείτε άλλα προβλήματα ακμής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved