Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσω τους πόρους

Αυτός είναι ο σωστός καθαρισμός προσώπου πριν τον ύπνο - Έτσι θα καθαρίσετε μόνες σας τους πόρους της επιδερμίδας σας

 

Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσω τους πόρους

Eίναι σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά πριν πάτε για ύπνο.

Όλες οι γυναίκες επιθυμούν να έχουν μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα. Στην καθημερινή ζωή που είναι γεμάτη χάος και πολλές υποχρεώσεις δεν υπάρχει όμως ο χρόνος ή η οικονομική δυνατότητα να περιποιηθούν τον εαυτό τους όπως θα ήθελαν.

Σωστά;

Οι περισσότερες από εμάς δεν αφιερώνουμε ούτε 20 λεπτά για την φροντίδα της επιδερμίδα μας ενώ πολλές γυναίκες παραλείπουν τον σχολαστικό βραδινό καθαρισμό. Ακόμα κι αν αποφεύγετε να βάφεστε - ειδικά αν την περίοδο αυτή δουλεύετε από το σπίτι- μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να την παραμελείτε.

pos na afaireso tous porous 4

Πώς να αφαιρέσω τους πόρους;

Το μυστικό είναι αυτό που αναφέραμε και παραπάνω. Σχολαστικός καθαρισμός πριν τον ύπνο... Το δέρμα σας πρέπει να το περιποιείστε. Φροντίστε την επιδερμίδα σας, πλένοντας κάθε βράδυ το πρόσωπό σας, αποφεύγοντας όμως το ζεστό νερό καθώς στεγνώνει το δέρμα. Με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε γάλα, σκουπίστε το πρόσωπό σας για να ξεμπλοκάρετε τους πόρους και για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς.

Αφαιρώντας τους πόρους με σπιτικό scrub

Αν έχετε χρόνο κάντε ένα απλά μασάζ στο πρόσωπο με ένα σπιτικό scrub και στη συνέχεια αφού το ξεπλύνετε με άφθονο νερό απλώστε μια κρέμα νυχτός.

Αφαιρώντας τους πόρους με "εξαγνιστικό" ατμό

Μόλις βάλετε τα παιδιά για ύπνο, πλύνετε το πρόσωπό σας και γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό. Βάλτε τη στο μάτι της κουζίνας να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, αφαιρέστε από τη φωτιά, τοποθετήστε σε μια λεκάνη και πλησιάστε το κεφάλι σας κοντά. Βάλτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας ώστε να εμποδίζει τον καπνό να φύγει, μείνετε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια κάντε ένα ήπιο scrub σαν αυτό που αναφέραμε παραπάνω.

pos na afaireso tous porous 3

Αφαιρώντας τους πόρους με μέλι

Αν η διαδικασία με την κατσαρόλα σας φαίνεται βαρετή, τότε δοκιμάστε αγνό μέλι. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές μέσα από άρθρα μας, το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μάλιστα το ph του εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων που προκαλούν ακμή, μαύρα στίγματα και φυσικά ανεπιθύμητα σπυράκια.

Απλώστε λίγο μέλι στα σημεία που θέλετε, αφήστε για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αφαιρώντας τους πόρους με άργιλο

Ο άργιλος είναι γνωστό ότι δίνει τη λύση σε προβλήματα λιπαρότητας και σύσφιξης πόρων. Επίσης μπορεί να συμβάλει αισθητά στη γενικότερη βελτίωση της όψης και της ποιότητάς του.

pos na afaireso tous porous 1

Στον τομέα της αισθητικής και των καλλυντικών προϊόντων γενικότερα, η χρήση της είναι εξίσου σημαντική. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη και ευεργετική ενάντια σε δερματικές βλάβες. Γι' αυτό και αρκετές μάσκες προσώπου περιέχουν άργιλο και συνιστώνται για την αντιμετώπιση των πόρων του δέρματος.

Αφαιρώντας τους πόρους με καθημερινή περιποίηση

Μην περιμένετε να δείτε αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας φορά που θα εφαρμόσετε κάτι από τα παραπάνω, ούτε να εξαφανιστούν εν μία νυκτί οι ενοχλητικοί μαύροι πόροι από τη μύτη τα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι. Το πρόσωπό σας θέλει καθημερινή περιποίηση, ειδικά όταν φοράτε μάσκα (ιατρική) τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Γι' αυτό πριν κλείσουμε θα τονίσουμε τη σημαντικότητα του να ξεβάφεστε και να πλένετε το πρόσωπό σας σωστά, κάθε βράδυ. Ακόμη και αν νυστάζετε θα πρέπει να αφιερώνετε 2-3 λεπτά από τον χρόνο σας για να πλύνετε το πρόσωπό σας με νερό ή να το καθαρίσετε με ένα γαλάκτωμα προσώπου.

Βραδινή ρουτίνα για να κρατήσετε τους πόρους μακριά

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποια πρέπει να είναι η βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σας:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved