Ρόδι: Πέντε τρόποι να το εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Τα οφέλη του ροδιού για τα μαλλιά και το δέρμα.

Ρόδι: Πέντε τρόποι να το εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Το κατακόκκινο ρόδι θεωρείται υπερτροφή κι όχι άδικα.

Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι το ρόδι περιέχει φαινολικές ουσίες με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση και μάλιστα περιέχει κάποιες ουσίες που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στη φύση.

Ρόδι για υγιή μαλλιά και δέρμα

Το ρόδι όμως αποδεικνύεται και ο καλύτερος σύμμαχος της επιδερμίδας αλλά και των μαλλιών. Επωφεληθείτε, ακολουθώντας μερικές απλές θεραπείες στο σπίτι.

1656095585287-12631973-rodi.jpg

Μάσκα προσώπου για τη λάμψη του δέρματος

Το ρόδι θρέφει το δέρμα και αυτή η μάσκα προσώπου θα βοηθήσει να ανακτήσει τη χαμένη του λάμψη.

Τρόπος χρήσης: Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και τους σπόρους από 1 ρόδι σε ένα μπολ. Προσθέστε επίσης ένα φλιτζάνι αλεύρι βρόμης και 100 ml βουτυρόγαλα. Αλέστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Απλώστε την ομοιόμορφα στο πρόσωπο και το λαιμό ( μην τον ξεχνάτε ποτέ). Μπορείτε επίσης να την εφαρμόσετε στους αγκώνες και στα γόνατα. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Ενυδατική μάσκα μαλλιών

Το πουνικικό οξύ στο ρόδι βοηθά στην ενίσχυση των τριχοθυλακίων και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.

Τρόπος χρήσης: Αναμείξτε ένα φλιτζάνι γιαούρτι, σπόρους ενός ροδιού κι ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες. Το αφήνετε για μισή ώρα, ξεπλένετε και λούζεστε. Τα μαλλιά σας θα ενυδατωθούν και θα δείχνουν λαμπερα.

rodi.jpg

Μάσκα φλούδας ροδιού

Η φλούδα του ροδιού βοηθά στην πρόληψη της ακμής αλλά και ως φυσικό απολεπιστικό.

Τρόπος χρήσης: Μπορείτε να στεγνώσετε τη φλούδα στον ήλιο πριν τη χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια την αλέθετε μέχρι να γίνει σκόνη. Μπορείτε να φτιάξετε scrub για το πρόσωπο και άλλα μέρη του σώματος προσθέτοντάς μέλι και λεμόνι.

Αντιγηραντική μάσκα

Η φλούδα του ροδιού είναι αποτελεσματική για τις ρυτίδες.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη φλούδας ροδιού και προσθέστε μερικές σταγόνες γάλα. Ανακατέψτε τα καλά και απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας. Για λιπαρό δέρμα, μπορείτε να προσθέσετε ροδόνερο αντί για γάλα. Αφήστε τη να στεγνώσει και πλύντε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Scrub προσώπου

Το ρόδι βοηθά στην απομάκρυνση των μαύρων και των λευκών στιγμάτων. Δεν προκαλεί ερεθισμό γιατί είναι αντιφλεγμονώδες.

Τρόπος χρήσης : Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε τη φλούδα ροδιού σε σκόνη σε ένα μπολ και να προσθέσετε καστανή ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας και αργότερα ξεπλύντε με νερό. Το δέρμα σας θα είναι απαλό και λείο.

Με πληροφορίες από wirlster.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved