Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να καθαρίσετε το ρόδι σε τρία λεπτά (vid)

  • Ρόδι, το φρούτο των Χριστουγέννων
  • Τι συμβολίζει το ρόδι
  • Πώς θα καθαρίσετε το ρόδι σε τρία λεπτά
Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να καθαρίσετε το ρόδι σε τρία λεπτά (vid)
unsplash.com / Paolo Chiabrando

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και η κατανάλωσή του συμβάλλει στην θωράκιση του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Την περίοδο των γιορτών έχει βέβαια την τιμητική του. Δεν το χρησιμοποιούμε μόνο σε συνταγές για γιορτινά πιάτα, αλλά και λόγω του συμβολισμού του, το διακοσμούμε και το σπάμε την Πρωτοχρονιά στην είσοδο του σπιτιού.

Τι συμβολίζει το ρόδι;

Από αρχαιτοτάτων χρόνων, το ρόδι είναι σύμβολο τύχης, υγείας και γονιμότητας. Οι κόκκοι στο εσωτερικό του και το κόκκινο χρώμα του συνέβαλαν σε αυτό, ενώ το έθιμο με το σπάσιμο του ροδιού στην είσοδο των σπιτιών την πρώτη μέρα του χρόνου ακολουθείται μέχρι και σήμερα.

Το συγκεκριμένο έθιμο λέγεται ότι ξεκίνησε στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα συνοδεύουν το σπάσιμο του ροδιού με ευχές όπως: «Όσο βαρύ είναι το ρόδι, τόσο βαρύ να είναι το πορτοφόλι μας, όσο γεμάτο καρπούς είναι το ρόδι, να είναι γεμάτο το σπίτι μας με καλά και όσο κόκκινο είναι το ρόδι, τόσο κόκκινη να είναι και η καρδιά μας!»

rodi katharisma eukolo 1

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Priyanka Singh

Πώς θα καθαρίσετε το ρόδι σε τρία λεπτά

Το καθάρισμα του ροδιού μπορεί να γίνει πολύ μπελαλίδικο εάν δεν γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο για να το κάνουμε. Με τις κατάλληλες κινήσεις η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από τρία λεπτά.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved