Ομορφιά για μαμάδες: Αυτή τη σπιτική peel-off μάσκα προσώπου θα την λατρέψετε

Αυτή η μάσκα προσώπου είναι ό,τι χρειαζόμαστε για ένα λαμπερό δέρμα.

Ομορφιά για μαμάδες: Αυτή τη σπιτική peel-off μάσκα προσώπου θα την λατρέψετε
Bigstock

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν οι μάσκες προσώπου; Η αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης, η δροσιά στο πρόσωπό μας, που μας κάνει να αποβάλλουμε όλο το άγχος της καθημερινότητας και να επικεντρωνόμαστε μόνο στην φροντίδα του πολύτιμου εαυτού μας.

Η περιποίηση της επιδερμίδας μας έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία μας, καθώς μας φτιάχνει τη διάθεση και τονώνεται το ηθικό μας όταν αισθανόμαστε φρέσκιες και περιποιημένες.

Συχνά, έχουμε στο μυαλό μας ότι η περιποίηση προσώπου, και η χρήση μάσκας ομορφιάς, γίνεται αποκλειστικά στα κέντρα αισθητικής. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όχι μόνο μπορούμε να κάνουμε μια πολύ αποτελεσματική ρουτίνα ομορφιάς στο σπίτι, αλλά μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε μόνο σπιτικά καλλυντικά, που να τα έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας.

Οι σπιτικές μάσκες ομορφιάς έχουν δύο θετικά. Πρώτον γλυτώνουμε πολλά χρήματα αφού μια καλή μάσκα προσώπου του εμπορίου μπορεί να είναι πραγματικά πανάκριβη. Επίσης, έχουμε γνώση ακριβώς τι περιέχει αυτό που θα βάλουμε στο πρόσωπό μας, και πως παρασκευάστηκε, αφού θα το έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιες!

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε μια DIY μάσκα προσώπου για ένα λαμπερό, ενυδατωμένο και υγιές δέρμα. Η κουζίνα μας έχει ήδη ό,τι μπορεί να χρειαστούμε για μια αποτελεσματική μάσκα ομορφιάς.

DIY peel-off μάσκα προσώπου

Αν ψάχνετε για το νούμερο ένα προϊόν απολέπισης αυτό δεν είναι άλλο από το γιαούρτι, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική επιδερμίδα. Λόγω του γαλακτικού του οξέος, το γιαούρτι δρα άμεσα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Επίσης, το μέλι προσθέτει ελαστικότητα στο δέρμα σας και ο κουρκουμάς βοηθά στην καταπολέμηση των σημαδιών του προσώπου. Aυτά τα τρία υλικά όταν συνδιαστούν μαζί δημιουργούν τη νούμερο ένα μάσκα προσώπου!

Συνταγή για την πιο αποτελεσματική μάσκα προσώπου:

  • Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αγελαδινό παγωμένο γιαούρτι.
giaourti.jpg
  • Έπειτα, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά.
kourkoumas-omorfia.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Tina Witherspoon

  • Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίαο.
  • Απλώστε την χειροποίητη μάσκα προσώπου, και αφήστε να δράσει για ένα τέταρτο.

Η ανάμειξη μελιού και κουρκουμά μαζί σας προσφέρει ταυτόχρονα αντιφλεγμονώδη οφέλη και έχει ιδιότητες λεύκανσης του δέρματος. Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη και φανταστική μάσκα προσώπου για λάμψη και φρεσκάδα άμεσα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved