Μπανάνα: Τα σημαντικά οφέλη για τα μαλλιά και δύο DIY μάσκες για ενυδάτωση

  • Μειώνει το φριζάρισμα
  • Βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας
Μπανάνα: Τα σημαντικά οφέλη για τα μαλλιά και δύο DIY μάσκες για ενυδάτωση

H μπανάνα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα για την υγεία μας, όπως κάλιο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, μαγγάνιο.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε όμως, είναι τα οφέλη του συγκεκριμένου φρούτου για τα μαλλιά. Η υψηλή περιεκτικότητά της στα θρεπτικά συστατικά που αναφέρουμε παραπάνω, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητά τους.

Ας ρίξουμε μια βαθιά βουτιά στα πολλά οφέλη της μπανάνας για τα μαλλιά.

peripoiisi mallion me mpanana

Ελαστικότητα και λάμψη

Η μπανάνα εκτός των άλλων συστατικών περιέχει βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, σίδηρο και μαγγάνιο που θρέφουν τα μαλλιά, χαρίζοντάς τα λάμψη και ελαστικότητα.

Μειώνει το φριζάρισμα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυσικά έλαια και φολικό οξύ που μειώνουν το φριζάρισμα και την ξηρότητα. Μια μάσκα μαλλιών με μπανάνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε το φριζάρισμα και να αποκτήσουν τα μαλλιά σας τη χαμένη τους λάμψη.

Από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες, οι μπανάνες παρέχουν έντονη υγρασία και βαθιά θρέψη βελτιώνοντας έτσι την ελαστικότητα της τρίχας.

Βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών

Οι μπανάνες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά και πυρίτιο που δρουν προστατευτικά στην τρίχα . Επίσης, η Β6 και η βιταμίνη C από τον πουρέ της μπανάνας συμβάλλουν στη βελτίωση της ελαστικότητας και της αντοχής των μαλλιών.

maska mallion me banana

Βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Η μάσκα με μπανάνα έχει καταπραϋντικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας ή τυχόν μικρά ενοχλητικά εξογκώματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Μάσκα μαλλιών με μπανάνα και μέλι

Φτιάξτε αυτή τη θρεπτική μάσκα μαλλιών με τρία υλικά που έχετε σπίτι σας. Βοηθά στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος και στην ενυδάτωση της τρίχας.

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι σχετικά ρευστό. Το απλώνετε με τα δάχτυλά σας στα μαλλιά και στη συνέχεια τα χτενίζετε ώστε να πάει η μάσκα παντού. Την αφήνετε να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια λούζεστε με χλιαρό νερό.

peripoiisi mallion me mpanana2

Μάσκα μαλλιών με μπανάνα και αβοκάντο

Υλικά

  • ½ ώριμο αβοκάντο
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λιώνετε καλά με ένα πιρούνι τη μπανάνα και το αβοκάντο και στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις η μάσκα γίνει λεία, την απλώνετε στα μαλλιά σας και την αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλένετε καλά και λούζεστε με το σαμπουάν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved