Tips για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Tips για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι γεμάτοι πάρτι, θάλασσα, πισίνα, κυκλαδίτικοι άνεμοι. Αυτά μπορεί να είναι υπέροχα, αλλά μπορεί να είναι κόλαση για τα μαλλιά σας.

Μεταξύ της ζέστης, της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο και του χλωρίου, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν ξηρά και εύθραυστα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τα προστατέψετε;

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα ακόμα και την περίοδο του καύσωνα.

Χρησιμοποιείτε ελαφριά προϊόντα styling

Τα προϊόντα styling μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, ειδικά κατά τις ζεστές μέρες που το τριχωτό της κεφαλής σας ιδρώνει. Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας λιπαρά, κάτι που μπορεί να σας κάνει να λούζεστε περισσότερο.

Αντί να χρησιμοποιείτε βαριά προϊόντα styling όπως το gel, μπορείτε να μεταβείτε σε πιο ελαφριές επιλογές για το καλοκαίρι. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν μεταξύ των πλύσεων για να διαχειριστείτε τη λιπαρότητα.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το ήλιο

Γνωρίζετε πιθανώς τη ζημιά που μπορεί να κάνει η υπεριώδης ακτινοβολία στο δέρμα σας, αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να βλάψει τα μαλλιά σας; Φορέσετε καπέλο ή ή εφαρμόστε προϊόντα με αντηλιακή προστασία.

mallia kalokairi

Συχνή ενυδάτωση

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε conditioner όταν κάνετε ντους, τα μαλλιά σας μπορεί να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά αν περνάτε πολύ χρόνο έξω. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μαλακτικό για μακράς διάρκειας ενυδάτωση.

Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε ένα μπουκάλι ενυδατικού σπρέι μεγέθους ταξιδιού στην τσάντα σας ή στην τσάντα θαλάσσης.

Το σαμπουάν κερατίνης είναι ο καλύτερος φίλος των μαλλιών σας

Όταν ψάχνετε για ένα σαμπουάν ενυδάτωσης, τα προϊόντα κερατίνης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εάν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα ή εύθραυστα, το σαμπουάν κερατίνης μπορεί να τα αποκαταστήσει.

Δοκιμάστε νυχτερινές θεραπείες

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να ενυδατώνεστε ενώ κοιμάστε; Πριν πάτε για ύπνο, απλώστε ένα ελαφρύ ενυδατικό έλαιο στις άκρες των μαλλιών σας. Όταν ξυπνάτε, θα πρέπει να έχετε αισθητά πιο απαλά μαλλιά.

Με πληροφoρίες από: keratherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved