Ομορφιά για μαμάδες: Προϊόντα που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

  • Αρώματα
  • Λαουρυλοθειικό νάτριο
  • Αντηλιακά με χημικά
  • Parabens
  • Αιθέρια έλαια
Ομορφιά για μαμάδες: Προϊόντα που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα γνωρίζετε ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε.

Ποτέ δεν ξέρετε αν ένα νέο άρωμα ή μια κρέμα ενυδάτωσης μπορεί να σας προκαλέσει εξάρσεις, κόκκινες κηλίδες, εξανθήματα ή τσούξιμο.

Και μπορεί ο ερεθισμός να μοιάζει αναπόφευκτος για όσες έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, όμως, αν ξέρετε ποια συστατικά να αποφύγετε, τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αρώματα

Η συντριπτική πλειοψηφία των αρωμάτων περιέχει καθαρά χημικά παραγόμενες αρωματικές συνθέσεις, οι οποίες έχουν συνδεθεί με αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα καθώς και με πονοκεφάλους, αλλεργίες, ζάλη, εξανθήματα, βήχα, ερεθισμό του δέρματος, μελάγχρωση και υπερκινητικότητα. Τα αρώματα, ειδικότερα, μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστικά για το ευαίσθητο δέρμα. Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικές και να δοκιμάζετε ένα άρωμα τη φορά, και ει δυνατόν να μην ψεκάζετε μεγάλη ποσότητα στην επιδερμίδα σας.

proionda akatallila gia evaisthites epidermides2

Λαουρυλοθειικό νάτριο

Το λαυρυλοθειικό νάτριο είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο καθαριστικό. Εμπεριέχεται σε μια ποικιλία προϊόντων προσωπικής περιποίησης, όπως σαμπουάν και καθαριστικά σώματος. Ερεθίζει συχνά το δέρμα και μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Εάν το SLS δεν ξεπλένεται σωστά, τα υπολείμματά του μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα σας και να μειώσουν τα επίπεδα κεραμιδίου.

Αντηλιακά με χημικά

Οι χημικές ουσίες των αντηλιακών απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες για να αποτρέψουν την απορρόφησή τους από το δέρμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να καλέσει ερεθισμό σε όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Τα φυσικά συστατικά που είναι χρήσιμο να περιέχει το αντηλιακό σας είναι το οξείδιο ψευδαργύρου και το οξείδιο του τιτανίου.

Parabens

Τα parabens είναι μια κατηγορία ευρέως χρησιμοποιούμενων συντηρητικών στα καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα. Όχι μόνο συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού, αλλά είναι επίσης γνωστοί ενδοκρινικοί διαταράκτες, πράγμα που σημαίνει ότι μιμούνται τα οιστρογόνα στο σώμα, προκαλώντας ορμονικές ανισορροπίες και στειρότητα. Τα προϊόντα που περιέχουν parabens θα πρέπει γενικά να αποφεύγονται, πόσο μάλλον από άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

aitheria elaia

Αιθέρια έλαια

Όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως, ορισμένα συστατικά αιθέριων ελαίων, όπως το περγαμόντο, μετατρέπονται σε χημικές ουσίες και ένζυμα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φωτοαλλεργική αντίδραση. Τα έλαια τσαγιού, μέντας, εσπεριδοειδών και λεβάντας πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή ή να αποφεύγονται εντελώς. Το έλαιο τσαγιού είναι ασφαλές για το δέρμα σε αραιωμένες δόσεις, αλλά πολλά προϊόντα ακμής περιέχουν το συγκεκριμένο λάδι το οποίο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό. Τα έλαια μέντας, εσπεριδοειδών και λεβάντας μπορούν όλα να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και αρνητικές αντιδράσεις.

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved