Ομορφιά για μαμάδες: Πέντε ευεργετικά έλαια για την επιδερμίδα

  • Έλαιο καρύδας
  • Έλαιο αργκάν (argan oil)
  • Έλαιο τζοτζόμπα (jojoba oil)
  • Έλαιο μαρούλα (marula oil)
  • Έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς
Ομορφιά για μαμάδες: Πέντε ευεργετικά έλαια για την επιδερμίδα

Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι από τα βασικά κομμάτια της ρουτίνας ομορφιάς. Τα τελευταία χρόνια τα έλαια είναι must για την ενυδάτωση και την περιποίηση του προσώπου λόγω τη φυσικής τους ιδιότητας να ενυδατώνουν και να θρέφουν διάφορους τύπους επιδερμίδας.

Περιέχουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών όπως πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και χαρίζουν στην επιδερμίδα λάμψη και φρεσκάδα. Είτε θέλετε να αντιμετωπίσετε κοκκινίλες και ερεθισμούς, είτε θέλετε να δώσετε λάμψη ή απλώς να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας, τα έλαια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα, σύμφωνα με το healthline.com.

Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και λιπαρά οξέα και είναι γνωστό για της ενυδατικές του ιδιότητες. Είναι επίσης αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιακό και προστατεύει το δέρμα, ενώ παράλληλα έχει υπέροχη μυρωδιά.

Έλαιο αργκάν (argan oil)

Το argan oil έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, χρησιμοποιείτε όμως και σε θεραπείες για το έκζεμα ή τη ροδόχρου ακμή. Χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το argan oil βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, προστατεύοντας τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πριν το make up ή και το βράδυ πριν τον ύπνο.

elaia gia epidermida 2

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Kelly Sikkema

Έλαιο τζοτζόμπα (jojoba oil)

To jojoba oil είναι στην πραγματικότητα ένα βοτανικό εκχύλισμα το οποίο θεωρείται παρόμοιο με το ανθρώπινο σμήγμα, μιμείται δηλαδή τη δομή του ανθρώπινου δέρματος. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος αλλά και στην καταπολέμηση της ακμής. Το jojoba oil καταπραΰνει επίσης το δέρμα από ερεθισμού και θεωρείται ιδιαίτερα ενυδατικό.

Έλαιο μαρούλα (marula oil)

Το έλαιο μαρούλα είναι πλούσιο σε λιπαρά και περιέχει 60% περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι τα περισσότερα άλλα έλαια. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Επίσης περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανικό για ερεθισμένο ή με τάση ακμής δέρμα.

Έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς

Το συγκεκριμένο έλαιο παράγεται από συγκεκριμένο είδος τριανταφυλλιάς που καλλιεργείται στην Χιλή. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και περιέχει βιταμίνες E, C, D και β-καροτίνη. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά βοηθά στην προστασία και την ενυδάτωση του δέρματος, στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες και στη μείωση των ρυτίδων. Επίσης, οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά αναζωογονούν το δέρμα επαναφέροντας έτσι την ελαστικότητά του και βοηθούν στη διόρθωση των μαύρων κηλίδων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved