Αυτό είναι το θαυματουργό λάδι που χρειάζεται να προσθέσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Το λάδι jojoba κάνει θαύματα! Δοκίμασέ το...

Αυτό είναι το θαυματουργό λάδι που χρειάζεται να προσθέσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Όλες ψάχνουμε ένα μαγικό συστατικό που θα κάνει θαύματα στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας!

Οι περισσότεροι αισθητικοί συνιστούν ένα λάδι που μπορείς να βρεις στο εμπόριο και πραγματικά κάνει θαύματα! Πρόκειται για το λάδι jojoba, που αποτελεί το πιο ενυδατικό συστατικό σε ορισμένα προϊόντα περιποίησης του δέρματος ή των μαλλιών μας.

Οι ιδιότητές του είναι πολλές και δεν απολεί μόνο -όπως πολλές γυναίκες νομίζουν- προϊόν αφαίρεσης του μακιγιάζ μας. Το λάδι jojoba είναι άριστο ως καταπραϋντικό προϊόν για τα πόδια μας, είναι ιδανικότερο ενυδατικό για τα χείλη μας, ενώ είναι επίσης κατάλληλο και για την ανακούφιση του δέρματός μας από τα ηλιακά εγκαύματα.

Όλα όσα δεν γνωρίζεις για την προέλευσή του

Παρά το όνομά του, το λάδι jojoba είναι στην πραγματικότητα ένα κερί που προέρχεται από το σπόρο του φυτού simmondsia chinensis και είναι γνωστό για τη μεγάλη διάρκεια ζωής του και την αντοχή του σε υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, αυτό που το κάνει τόσο ευεργετικό στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας είναι η ικανότητά του να ενεργεί όπως τα έλαια που παράγει φυσικά το δέρμα μας. Από όλες τις ενώσεις που ανακαλύπτονται στη φύση, το έλαιο jojoba είναι δομικά και χημικά πιο κοντά με το ανθρώπινο σμήγμα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την εξισορρόπηση του δέρματος που παράγει πάρα πολύ ή πολύ λίγο λάδι και προσθέτει λάμψη και ενυδάτωση στα στεγνά μαλλιά, στα σπασμένα άκρα ή στο τριχωτό της κεφαλής μας. Επίσης μην ξεχνάμε πως η χρήση του στην περιποίηση του δέρματός μας βοηθά στη βελτίωση πολλών παθήσεων του δέρματος, όπως της ακμής και της ψωρίασης.

To λάδι αυτό αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό πλούσιο σε βιταμίνη Ε, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων των ρύπων και άλλων τοξινών στο δέρμα μας. Επίσης αυτό το super λάδι είναι αντιβακτηριακό, καθιστώντας το ιδανικό για την ενυδάτωση των νυχιών και την απαλότητα της επιδερμίδας μας, ενώ την προστατεύει από πιθανές λοιμώξεις. Ένα ακόμη avantage του είναι η υποαλλεργική του δράση που το καθιστά ιδανικό για όσους έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Το λάδι jojoba παρέχει άμυνα ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UVB του ήλιου (αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να παρακάμψεις το αντηλιακό σου), και βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved