Τι να κάνετε αν τα παιδιά σας δεν σας σέβονται ως «δάσκαλο» κατ'οίκον

Είναι δύσκολο ένας γονιός να ισορροπήσει τη γονεϊκότητα και την εκπαίδευση από το σπίτι και σε μερικές περιπτώσεις η τηλεργασία κάνει αυτή τη διαδικασία δυσκολότερη και τα παιδιά μη συνεργάσιμα.

Τι να κάνετε αν τα παιδιά σας δεν σας σέβονται ως «δάσκαλο» κατ'οίκον

Αν τα παιδιά σας αρνούνται να σας πάρουν στα σοβαρά σαν «δάσκαλο» στο σπίτι και σας βλέπουν σαν γονιό «Δεν είσαι η δασκάλα μου», εμείς σας έχουμε μερικές προτάσεις, tips, μυστικά (πείτε τα όπως θέλετε) για να τα βγάλετε πέρα.

Ανταμείψτε τη σκληρή δουλειά

Ένα κομμάτι της παραδοσιακής σχολικής εκπαίδευσης που μπορεί να λείπει το παιδί σας είναι η ανταμοιβή για την ολοκλήρωση των εργασιών στην τάξη. Παρακινήστε τα με μια μικρή ανταμοιβή μετά τις εργασίες και το διάβασμά τους, όπως για παράδειγμα μια βραδιά πίτσας, μια βραδιά ταινίας ή με το αγαπημένο τους παγωτό.

Ορίστε ένα πρόγραμμα

Αν είστε από τους γονείς που ακόμη δεν έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα για τα παιδιά τους, τώρα είναι η ευκαιρία να το κάνετε. Όπως είναι φυσικό, το πρόγραμμα θα το φτιάξετε με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με το πότε και ποιες ώρες εργάζεστε εσείς από το σπίτι, τις ώρες που τρώνε, που ξεκουράζονται και πάει λέγοντας. Βάλτε μια συγκεκριμένη ώρα για διάβασμα και μην ξεχνάτε τα ενδιάμεσα διαλείμματα.

ekpaideusi katoikon 2

Διασφαλίστε τον αμοιβαίο σεβασμό

Με τον ίδιο τρόπο που θα φτιάξετε το πρόγραμμα, διασφαλίστε και τον αμοιβαίο σεβασμό στο σπίτι και την νέα αυτή πραγματικότητα. Να θυμόσαστε πώς αν θέλετε τα παιδιά σας να σας σέβονται, θα πρέπει να τα σέβεστε κι εσείς.

Εστιάστε στα ενδιαφέροντά τους

Εκτός από τις εργασίες και το διάβασμα που θα τους βάζει η δασκάλα να κάνουν, δημιουργήστε ένα πρόγραμμα και για τις δραστηριότητες που τους αρέσουν. Αγαπάει το παιδί σας το ποδόσφαιρο; Αφήστε το μια ώρα να παίξει στην πυλωτή ή το κοντινό πάρκο. Έχετε μια μπαλαρίνα στο σπίτι σας; Βάλτε τη να φορέσει τη στολή της, τις πουέντ ή τα μπαλετίνια της και κάνει ασκήσεις που θα βρει στο διαδίκτυο κατάλληλες για την ηλικία της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved