Μοντεσσοριανή εκπαίδευση στο σπίτι:Το παιχνίδι που λατρεύουν τα νήπια & θέλουν να παίζουν κάθε μέρα

#Μένουμε_σπίτι με τα παιδιά μας και τους αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο.

Μοντεσσοριανή εκπαίδευση στο σπίτι:Το παιχνίδι που λατρεύουν τα νήπια & θέλουν να παίζουν κάθε μέρα

Ο εγκλεισμός έχει κάνει λίγο ή πολύ, όλους τους γονείς να έχουν ξεμείνει από ιδέες. Πώς θα απασχολήσουν τα παιδιά τους; Ήδη διανύουμε τον δεύτερο μήνα εγκλεισμού και τα παιδιά όλων των ηλικιών, μικρά και μεγάλα, έχουν κάνει σχεδόν τα πάντα στο σπίτι, με αποτέλεσμα να έχουν κουραστεί μέχρι και οι γονείς.

«Τι να κάνω μαμά», «Τι να παίξω μαμά», «Βαριέμαι μαμά» είναι μερικά από εκείνα που λένε τα μεγαλύτερα παιδιά στους γονείς τους. Τι γίνεται όμως με τα μικρότερα; Εκείνα που πήγαιναν στο προνήπιο και το νηπιαγωγείο; Τα παιδιά που είχαν αρχίσει να έχουν την πρώτη τους επαφή με το σχολικό περιβάλλον; Που είχαν αρχίσει να κάνουν φίλους; Να μαθαίνουν μέσα από τα παιχνίδια και τη ζωγραφική;

Μαμάδες, πιάστε δουλειά!

Όχι, δεν σας λέμε να γίνεται η δασκάλα του παιδιού σας, αλλά σας λένε να ασχοληθείτε μαζί του, να παίξετε μαζί του και μάλιστα μέσα από εκπαιδευτικά μοντεσσοριανά παιχνίδια.

Όπως για παράδειγμα αυτό που ακολουθεί. Όπως αναφέρει και το Mother.ly είναι το παιχνίδι που ερωτεύονται όλα τα παιδιά νηπιακής ηλικίας και θέλουν να παίζουν κάθε μέρα!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι προαναγνωστικής εξάσκησης, που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίζουν γράμματα και αριθμούς.

Μοντεσσοριανό προαναγνωστικό παιχνίδι: Το κρυμμένο μήνυμα

Πάρτε μια κόλλα Α4 και κόψτε τη σε λωρίδες. Πείτε στο παιδί σας ότι θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι μαζί και πως όλο το παιχνίδι βασίζεται στο κρυμμένο μήνυμα που έχετε για εκείνο. Γράψτε σε μια λωρίδα μια λέξη και ζητήστε από το παιδί σας να τη διαβάσει σιγανά. Έπειτα ζητήστε του να βρει το αντικείμενο που γράφει επάνω και να αφήσει τη λωρίδα επάνω στο αντικείμενο.

Αρχίστε με εύκολες και γνωστές λέξεις. Όπως γάλα, μήλο, βάζο, κότα, νάνος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved