Δυσκολεύεστε να βάλετε το παιδί σας σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές; Τι μπορείτε να κάνετε

Τα σχολεία άνοιξαν, οι διακοπές έλαβαν τέλος και....κάθε κατεργάρης στο πάγκο του λοιπόν!

Χρύσα Παπακυργιάκη
Δυσκολεύεστε να βάλετε το παιδί σας σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές; Τι μπορείτε να κάνετε

Το πρόβλημα του κάθε γονέα αλλά και εκπαιδευτικού είναι πώς θα οργανώσει και θα ξαναβάλει το παιδί σε ένα πρόγραμμα, σε μια ρουτίνα.

Κάποια παιδιά προσαρμόζονται χωρίς δυσκολία, κάποια παιδιά χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες ίσως και παραπάνω για να "μπουν στο κλίμα".

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές και ιδέες για τους απελπισμένους μας γονείς:

  1. Ξυπνήστε το μικρό σας λίγο νωρίτερα και τα πρώτα σαββατοκύριακα μετά την επιστροφή στα θρανία. Δώστε του κάποιες μικρές ασκήσεις ή βάλτε του να κάνει μια μικρή ανάγνωση από ένα παραμύθι. Θυμηθείτε μαζί την προπαίδεια και εάν είναι σε αυτή την ηλικία κάντε μια μικρή επανάληψη στην ιστορία.
  2. Πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο. Βλέποντας τα βιβλία και τα σχολικά είδη το παιδί θα μπει στην διαδικασία να θυμηθεί και να κάνει μια νοητική αναπαράσταση της επιστροφής του στο σχολείο. Αγοράστε κάποια καινούρια σχολικά είδη και οργανώστε τα βιβλία του μαζί.
  3. Περιορίστε τον χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και τις κονσόλες: μην κόβετε πολλές "ελευθέριες" απότομα. Θα έχουν άσχημο αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών.
  4. Καλέστε στο σπίτι συμμαθητές των παιδιών σας. Θα τους κάνετε έτσι να θυμηθούν τη "ζωή" τους ως μαθητές και θα τους δημιουργηθεί μια ανυπομονησία να επιστέψουν στις σχολικές τους παρέες.

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxis-logos@blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved