Τα ταξίδια βελτιώνουν τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο! (pics)

Είτε το παιδί σας είναι μικρό είτε είναι έφηβος σε ένα συνήθως συμφωνούν όλοι οι γονείς: Τα ταξίδια και οι διακοπές με τα παιδιά μπορεί να είναι… εξαντλητικά!

Τα ταξίδια βελτιώνουν τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο! (pics)

Απαιτείται σωστός προγραμματισμός και καλός σχεδιασμός του ταξιδιού, τα έξοδα είναι πολλά και η προετοιμασία και το… κουβάλημα δύσκολα!

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε να κρύβετε τα διαβατήρια της οικογένειάς σας, μια νέα μελέτη που διεξάγεται από την Ένωση Ταξιδιωτών και Νέων δείχνει ότι οι διακοπές μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τα παιδιά να γίνουν πιο επιτυχημένα στο σχολείο.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Travel & Leisure, έγινε μεταξύ 1.500 δασκάλων με έδρα τις ΗΠΑ και ανακάλυψε ότι το 74% των εκπαιδευτικών πιστεύουν ότι τα ταξίδια έχουν «πολύ θετικό αντίκτυπο στην προσωπική ανάπτυξη των σπουδαστών». Οι εκπαιδευτικοί συμφώνησαν ότι τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να βιώσουν άλλους πολιτισμούς (εγχώριους ή διεθνείς) έδειξαν αυξημένη ανοχή και σεβασμό προς τους άλλους μαθητές και άλλους πολιτισμούς και προθυμία να μάθουν. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα παιδιά που ταξιδεύουν είναι πιο πιθανό να γίνουν πιο ανεξάρτητα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ενώ τα βάσανα του ταξιδιού με τα παιδιά είναι πολλά, το αποτέλεσμα τελικά μπορεί να αξίζει τον κόπο!

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τα ταξιδιωτικά άλμπουμ οικογενειών και σχεδιάστε το επόμενο δικό σας, οικογενειακό ταξίδι!

Πηγή: Popsugar

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #kidstravel

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved