Διακοπές με τα παιδιά: Πώς να προετοιμαστείτε και ποιες πιθανές… ανατροπές να έχετε κατά νου

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι με τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια των εορτών - στο σπίτι της γιαγιάς ή κάπου πιο... εξωτικά- καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για κάποια θέματα που ίσως σας προκύψουν.

Διακοπές με τα παιδιά: Πώς να προετοιμαστείτε και ποιες πιθανές… ανατροπές να έχετε κατά νου

Σχεδόν ποτέ ένα ταξίδι δεν είναι πάντα αυτό που είχαμε αρχικά φανταστεί πόσο μάλλον αν είναι ένα μακρινό ταξίδι με παιδιά και θα σας φιλοξενήσει η οικογένειά σας ή θα μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο.

Τόσο η προετοιμασία όσο και το να είστε… προετοιμασμένοι για πιθανές ανατροπές στο πρόγραμμά σας είναι από τα βασικά στοιχεία που παίζουν ρόλο στην επιτυχία του ταξιδιού!

Εδώ είναι μερικές καταστάσεις που καλό είναι να τις έχετε κατά νου πριν ξεκινήσετε:

Πακετάρετε σωστά / Μην πάρετε τα πάντα!
Φτιάξτε έγκαιρα τη λίστα με όσα πράγματα θα πρέπει να πάρετε μαζί σας: ρούχα, παπούτσια, όσα θα χρειαστούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σβήνετε κάθετι που προσθέτετε στη βαλίτσα, ξανατσεκάρετε τη λίστα μήπως ξεχάσατε κάτι. Μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή! Αλλά και μην κουβαλήστε όλο το σπίτι: εκεί που θα πάτε σίγουρα θα υπάρχει κάποιο κατάστημα να σας εξυπηρετήσει αν κάτι ξεχάσετε.

Προετοιμάστε ιστορίες και απαντήσεις σχετικά με τον Αη Βασίλη
«Και πώς θα μας βρει ο Αη Βασίλης εκεί που θα πάμε;», θα σας ρωτήσουν εύλογα τα παιδιά. Έχετε σκεφτεί από πριν τι θα τους πείτε σχετικά με το…GPS που χρησιμοποιεί ο Άγιος!

Ξεχάστε τον κανόνα για τις ώρες των παιχνιδιών οθόνης
Μπορεί να τηρείτε ευλαβικά τις ώρες που επιτρέπετε στα παιδιά σας να παίζουν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά κ.λπ. στην καθημερινότητά σας όμως μην εκπλαγείτε αν οι ίδιοι παραβιάσετε τους κανόνες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όσο πιο πολύωρο είναι τόση πιο πολύ… ησυχία θα χρειαστείτε!

Αχ αυτά τα γλυκά!
Ξεχάστε και τους κανόνες για τα γλυκά ειδικά αν πάτε στον παππού και τη γιαγιά! Ίσως στο ξενοδοχείο που θα πάτε η πιατέλα με τα μπισκότα και τα σοκολατάκια για τους φιλοξενούμενους είναι σε μόνιμη διάταξη πάνω στο τραπεζάκι. Οπότε ας είστε προετοιμασμένοι για λίγη περισσότερη ζάχαρη και σοκολάτα σε αυτό το ταξίδι!

taxidi 1

Ξεχάστε γενικώς το καθημερινό σας πρόγραμμα
Είτε αν πάτε στο πατρικό σας, το σπίτι των πεθερικών σας ή σε ξενοδοχείο με φίλους ξεχάστε – σχεδόν- εντελώς το καθημερινό σας πρόγραμμα κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μην περιμένετε και από τα παιδιά (ειδικά τα μεγαλύτερα) να τηρήσουν με ευλάβεια τις ώρες φαγητού και ύπνου. Στο κάτω κάτω είστε σε διακοπές!

Προσοχή στο βάζο της γιαγιάς!
Μπορεί τα Χριστούγεννα στο σπίτι της γιαγιάς να είναι μια όμορφη εμπειρία για τα παιδιά όμως δεν είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο ισχύει και για τα… βάζα της γιαγιάς. Όπου πάτε λοιπόν και είστε φιλοξενούμενοι (σπίτι, ξενοδοχείο κ.λπ.) θα διαπιστώσετε ότι δεν θα είστε τόσο χαλαροί όσο στο οργανωμένο σπίτι σας αφού οι κίνδυνοι εκεί έξω θα είναι πολύ περισσότεροι (αντικείμενα, γωνίες κ.ά)!

Υπολογίστε ότι στην επιστροφή θα έχετε πιο πολλά να κουβαλήσετε
Αφήστε λοιπόν έξτρα χώρο κατά την αναχώρησή σας στο πορτ μπαγκάζ αφού επιστρέφοντας θα έχετε να φορτώσετε τα δώρα των παιδιών, τα δικά σας, ό,τι άλλο αγοράσατε από τα καταστήματα της περιοχής, τα ταπεράκια που θα σας δώσει η γιαγιά κλπ κλπ κλπ…

Πάντως ό,τι και αν συμβεί ή ανατραπεί θυμηθείτε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων
Μπορεί να κουραστήκατε περισσότερο απ’ ότι ξεκουραστήκατε σε αυτό το ταξίδι αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μια μαγική εποχή. Κοιτάξτε όλους όσοι βρίσκονται γύρω σας (οικογένεια, φίλοι), πιείτε μια γουλιά κρασί και κρατήστε αυτή τη μοναδική στιγμή για πάντα στη μνήμη σας σκεπτόμενοι πως ναι, άξιζε τον κόπο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved