Επτά πράγματα που κανείς δεν σου λέει όταν αποκτάς τρίτο παιδί

Μαμά με τρία παιδιά μίλησε για το πώς είναι η ζωή της στο σπίτι με τρία παιδιά και μάλιστα κοντά στην ηλικία.

Επτά πράγματα που κανείς δεν σου λέει όταν αποκτάς τρίτο παιδί

«Μόλις απέκτησα το τρίτο μου παιδί μέσα σε τέσσερα χρόνια, υπήρξαν αρκετές αλλαγές στη ζωή μου που με εξέπληξαν... τα άπλυτα δε; Αυτό έπρεπε να το προβλέψω...», σχολίασε στην αρχή του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο Popsugar.com.

Θέλοντας να προειδοποιήσει αυτή η μαμά, όλες τις άλλες μαμάδες που είναι έτοιμες να αποκτήσουν τρίτο παιδί ή που το σκέφτονται, σημείωσε επτά πράγματα που κανείς πιο πριν δεν της είχε πει.

1. Δεν θα πιστεύεις ότι αρχίζεις και πάλι από την αρχή

Το έχεις κάνει ήδη δύο φορές, σωστά; Είσαι έμπειρη! Τόσο έμπειρη μάλιστα που δεν σκέφτηκες τι σε περιμένει αργότερα, όταν περίμενες το τρίτο μέλος της οικογένειάς σου. Για εμένα, πάνω που σκέφτηκα ότι τέλος τα ξενύχτα και το βραδινό τάισμα, άρχισα και πάλι από την αρχή...

2. Η μετάβαση μπορεί να είναι λιγότερο έντονη

Άλλο να αποκτάς ένα δεύτερο παιδί και άλλο τρίτο. Το σοκ το έχεις περάσει, οπότε το τρίτο παιδί είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

3. Θα αισθάνεσαι λιγότερες ενοχές απ'ό,τι όταν γεννήθηκε το δεύτερο

Ανησυχούσα για το πρώτο μου παιδί, μόλις έφτασε στο σπίτι το αδερφάκι του. Θα του έδινα άραγε την ίδια προσοχή; Θα βαριόταν; Θα ένιωθε αποξενωμένος; Όταν όμως ήρθε το τρίτο παιδί, εντυπωσιάστηκα ακόμη και εγώ η ίδια που δεν ένιωθα τις ίδιες ενοχές.

4. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά με τον σύντροφό σου

Κι όμως, όταν έρχονται τρία παιδιά στο σπίτι, χρειάζεστε αρκετή βοήθεια και θα εκπλαγείτε για το πόσες φορές θα βλέπετε τον σύντροφό σας στο πλευρό σας να σας βοηθάει. Όσο, για τα ραντεβού σας; Αυτά θα είναι δύσκολα, μιας και κανείς δεν θα θέλει να αναλάβει τρία παιδιά.

5. Θα είναι δύσκολο να τα αφήσεις

Όχι επειδή δεν θα θες να τα αποχωριστείς αλλά επειδή θα ντρέπεσαι να ζητήσεις από την οικογένειά σου ή τους φίλους σου να έρθουν και να φροντίσουν τρία παιδιά πόσο μάλλον αν το ένα είναι μωρό.

6. Οι υποχρεώσεις θα είναι ασταμάτητες

Κάποιος πάντα θα μιλάει. Κάποιος πάντα θα πηγαίνει στην τουαλέτα και θα φωνάζει «Μαμάαααα, έκαναααααα». Κάποιος πάντα θα ξυπνάει μέσα στη νύχτα. Αν βάζεις δυο παιδιά για ύπνο, θα έχεις ακόμη ένα για να βάλεις. Το πάτωμα θα χρειάζεται να το σκουπίζεις περισσότερο από ποτέ.

7. Τα άπλυτα δεν θα τελειώνουν ποτέ

Ναι, ναι, ναι! Τα άπλυτα θα είναι ατελείωτα. Μάλιστα πολλές φορές θα πιάσετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται, «Μήπως ζουν κι άλλοι μαζί μας τελικά;».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved