«Μην κάνετε τρίτο παιδί, εκτός αν...», μια τρίτεκνη μαμά συμβουλεύει!

Η Έιμι Ράνσον είναι μία τρίτεκνη μαμά και blogger. Μέσα από το παρακάτω κείμενό της προσπαθεί με έναν αστείο και χιουμοριστικό τρόπο να πείσει όσες γυναίκες θέλουν να κάνουν το βήμα για το τρίτο μωρό, γιατί να μην πάρουν αυτή την απόφαση.

«Μην κάνετε τρίτο παιδί, εκτός αν...», μια τρίτεκνη μαμά συμβουλεύει!

«Κάποια στιγμή είχα γράψει ένα κείμενο, "Λοιπόν, έρχεται και το τρίτο μωρό;" και είχα υποσχεθεί σε όλους εσάς ότι θα επανέλθω με όλους τους λόγους για να "μην κάνετε άλλο παιδί, εκτός αν...". Έτσι λοιπόν... Να το!

Πρόκειται για μια μεγάλη απόφαση.

Η απόφαση του αν θα κάνεις ή δεν θα κάνεις τρίτο παιδί είναι πολύ αγχωτική. Πόσο μάλλον αν σε ρωτούν συνέχεια, για το "πώς τα καταφέρνεις με τρία παιδιά;"

Αυτό βέβαια και το πιο ωραίο σημείο, καθώς λέω" "δεν θα το άλλαζα με τίποτα στο κόσμο", "δεν θα γύριζα ποτέ το χρόνο πίσω" και όλα αυτά τα κλισέ.

Και η αλήθεια είναι πώς δεν θα το έκανα(δεν θα γύριζα το χρόνο πίσω και ούτε θα άλλαζα κάτι)

Γιατί τώρα που έχω να φροντίσω τρία μικροσκοπικά πλασματάκια, ειλικρινά δεν μπορώ να πω ποιο από όλα θα επέστρεφα αν μπορούσα. Και γιατί αυτά τα πέντε λεπτά κάθε εβδομάδας, κατά τα οποία όλοι είναι βυθισμένοι στην απόλυτη ευτυχία, εγώ μπορώ να κοιτάζω την οικογένειά μου και να νιώθω απόλυτα ικανοποιημένη. Γεμάτη και υπερήφανη.

Τα υπόλοιπα όμως 10.075 λεπτά, είναι εκείνα που πρέπει να παλέψω.

Μόνο 3 εβδομάδες μαζί με τα τρία παιδιά και ακόμη δεν έχω συνηθίσει να γράφω και για τα τρία. Κατάφερα όμως να σκεφτώ αυτή τη λίστα.

Μην κάνετε τρίτο παιδί εκτός αν...

ΔΕΝ αντέχετε την έλλειψη ύπνου. Γιατί προσθέτοντας ένα τρίτο παιδί στην ομάδα, έχετε αυξήσει τις πιθανότητες κατά 33,3% κάποιο από τα τρία να ξυπνά κάθε βράδυ επαναλαμβανόμενα. Και κάθε βράδυ, και κάθε βράδυ... και κάθε βράδυ...

ΔΕΝ έχετε επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων τεραστίων διαστάσεων. Γιατί, όπως και η έλλειψη ύπνου, έτσι και το πλύσιμο αυξάνεται κατά 33,3%. Και όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, παράλληλα μεγαλώνουν και τα ρούχα.

ΔΕΝ έχετε ένα τεράστιο αυτοκίνητο ή ένα mini bus. Γιατί ακόμα κι όταν θα καταφέρετε να πάρετε ένα μεγάλο αμάξι, θα συνεχίσει να υπάρχει κάποιος που θα πρέπει να καθίσει στη μέση. Και πώς θα καταφέρεις να δέσεις ένα παιδί στο μεσαίο κάθισμα; Πώς; Προσωπικά έχω δοκιμάσει να «πετάξω» τη Γκούντιβάι (κόρη μου) μέσα, από την πλαϊνή πόρτα, ελπίζοντας να προσγειωθεί κάπου κοντά στο κάθισμά της, και στην συνέχεια να σκαρφαλώσω και να περάσω μέσα από την ηλιοροφή, για να την δέσω. Και αν δεν δέσεις κάποιο παιδί και ξεκινήσεις το αυτοκίνητο, θα ακούσεις σίγουρα μία ψιλή φωνούλα από πίσω να λέει «μαμά, ξέχασες να με δέσεις». Και πάμε πάλι από την αρχή.

ΔΕΝ σας αρέσει ο θόρυβος. Ο πολύς θόρυβος. Το πολύ μπλα-μπλα. Οι πολλές ερωτήσεις. Η γκρίνια και το κλάμα.

ΔΕΝ σας αρέσει το χάος και να βγαίνετε από τη ρουτίνα. Αυτό θα συμβεί πολλές φορές. Μπορεί να θέλετε όλα τα παιδιά να είναι στο κρεβάτι τους μέχρι τις 9, αλλά αν το μωρό αρχίσει να κλαίει λίγο νωρίτερα τότε τα μεγαλύτερα παιδιά θα εκμεταλλευτούν το γεγονός και θα επαναστατήσουν. Δυνατά.

ΔΕΝ σας αρέσει να περνάτε ΠΟΛΥ χρόνο με τον σύντροφό σας. Γιατί το να έχεις τρία παιδιά είναι ομαδικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που κανείς από τους δύο δεν κερδίζει, αλλά τουλάχιστον χάνετε μαζί. Και ναι! Το άλλο σας μισό μπορεί να ξαναβγεί για μπύρες σε τέσσερα-πέντε χρόνια, σε περίπτωση που αναρωτιέται.

ΔΕΝ σας αρέσει ο σύντροφός σας. Γιατί διαφορετικά δεν θα αντέξετε ούτε στιγμή μαζί τόσες ώρες.

ΔΕΝ ζουν κοντά σας οι παππούδες. Και όταν λέω κοντά σας, εννοώ στην ίδια πολυκατοικία. Αν ζουν παραπάνω από 50 χιλιόμετρα μακριά μην διανοηθείτε να κάνετε τρίτο παιδί.

ΔΕΝ είστε αγοραφοβική και αντικοινωνική. Γιατί όχι μόνο η εξαντλητική διαδικασία του να βγείτε και οι 5 μαζί έξω θα σας αποτρέψει από το να το κάνετε πολύ συχνά, αλλά πιθανώς και να μην σας ξανακαλέσουν πουθενά ως οικογένεια. Οι περισσότερες τραπεζαρίες είναι φτιαγμένες για 8 άτομα και θα βγάζετε τον κόσμο εκτός προγραμματισμού. Όχι, βέβαια, ότι κανένα από τα παιδιά σας κάθεται ποτέ κανονικά στο τραπέζι.

ΔΕΝ χρειάζεστε χρόνο για τον εαυτό σας. Αυτό το 33,3% που λέγαμε παραπάνω; Σωστά το μαντέψατε! 33,3% λιγότερος χρόνος για τον εαυτό σας. Κάτι που σας αφήνει με ένα έλλειμμα της τάξης του... 963%.

ΔΕΝ έχετε νταντά, καθαρίστρια και σοφέρ πλήρους απασχόλησης. Ένας εσωτερικός ψυχίατρος, επίσης, θα ήταν καλή ιδέα.»

ΔΕΝ έχετε καμία προσδοκία για τον εαυτό σας. Ποτέ ξανά.

Να κάνω ένα τρίτο παιδί αν....

Τίποτε από τα παραπάνω δεν σας απωθεί.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved