Πώς μπορούν οι γονείς να περάσουν δημιουργικό χρόνο με το παιδί τους το καλοκαίρι

Το τέλος της σχολικής χρονιάς φτάνει και πολλοί γονείς θα κάνουν τα σχέδιά τους για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς μπορούν οι γονείς να περάσουν δημιουργικό χρόνο με το παιδί τους το καλοκαίρι

Πριν βιαστείτε να κανονίσετε τον επόμενο προορισμό του μικρού σας σκεφτείτε ότι το παιδί σας μπορεί να περάσει όμορφα όπου κι αν βρίσκεται αρκεί να υπάρχει αγάπη…

Δεν μιλάμε φυσικά για τις περιπτώσεις που οι γονείς θα βιαστούν να στείλουν το παιδί κατασκήνωση ή σε κάποια άλλη δραστηριότητα λόγω εργασίας και έλλειψης χρόνου, αλλά για τους γονείς που θα στείλουν το παιδί τους σε κάποια δραστηριότητα λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης και ανασφάλειας.

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους ελεύθερα δραστηριοτήτων και να τα έχουν μαζί τους στο σπίτι φοβούμενοι ότι το παιδί θα «χαλαρώσει» ή ότι θα χαλάσει η «τάξη» του σπιτιού…Έχουν ακουστεί πολλές δικαιολογίες αλλά η βαθύτερη αιτία είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και πίστης στον εαυτό, στον γονεϊκό εαυτό για την ακρίβεια.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με το παιδί μας. Μπορείτε διαβάζοντας κάποιο βιβλίο παιδαγωγικής ή κάνοντας την έρευνά σας να φτιάξετε ένα πρόγραμμα μέσα στο σπίτι όπου το παιδί θα περνάει δημιουργικό χρόνο αλλά και θα βρίσκεται μαζί σας. Έτσι το παιδί μας δένεται με την οικογένειά του αλλά και εξασκεί το μυαλουδάκι του.

Όπως και να έχει, δεν πρέπει να νιώθουμε φόβο και να εναποθέτουμε έξω από εμάς την ευθύνη της παιδαγωγικής εκπαίδευσης του μικρού μας. Υπάρχει άπλετο υλικό στα βιβλιοπωλεία όπου μπορεί να σας καθοδηγήσει και σίγουρα αυτή σας η νέα πλευρά θα σας δέσει περισσότερο με το παιδί σας. Κάντε την καλοκαιρινή σας προσπάθεια λοιπόν!

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psyxis-logos@blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved