Καθαρά Δευτέρα 2018: Ιδέες για να περάσετε αξέχαστα με τα παιδιά σας

Την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, όλα τα παιδιά την περιμένουν με αγωνία. Ο λόγος; Το πέταγμα του χαρταετού!

Καθαρά Δευτέρα 2018: Ιδέες για να περάσετε αξέχαστα με τα παιδιά σας

Άλλωστε κι εμείς, ως παιδιά την ίδια ανυπομονησία δεν είχαμε; Να πάμε με τους γονείς μας στον κοντινότερο λόφο ή στην κοντινότερη ύπαιθρο, να κάνουμε πικ νικ στην εξοχή και να πετάξουμε τον χαρταετό μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, αν ο καιρός το επιτρέψει (και δεν μας τα χαλάσει) πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε στην εξοχή.

Φτιάξτε από την προηγούμενη μέρα τα νηστίσιμα φαγητά που θα πάρετε μαζί σας (δείτε εδώ νηστίσιμες προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα) και το πρωί, απλά βάλτε τα σε ταπεράκια για να τα πάρετε μαζί σας. Εκτός από το τραπεζομάντηλο, πάρτε μαζί σας και μία κουβέρτα, που δεν την χρησιμοποιείτε στον ύπνο για να τη στρώσετε κάτω. Αν έχετε και μαξιλαράκια που σας περισσεύουν, πάρτε τα, θα σας χρειαστούν, για να καθίσετε. Γιατί ωραία η εξοχή, αλλά άνετη δεν τη λες.

kathara deutera me paidia 1



Και πάμε στον χαρταετό. Αν δεν έχετε αγοράσει, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητο χαρταετό. Αν, πάλι, δεν προλαβαίνετε στο δρόμο, θα βρείτε σίγουρα μικροπωλητές που θα πουλάνε.

Αν βγείτε βόλτα με οικογενειακούς φίλους, εννοείται ότι θα έχετε συνεννοηθεί ήδη, τι θα φέρει ο καθένας. Μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας ραδιοφωνάκι ή cd (αν μπορείτε να έχτε κοντά το αυτοκίνητο) με χορευτικά τραγούδια. Γιατί, οι χοροί και το γλέντι, δεν θα πρέπει να απουσιάζουν από τέτοιες γιορτινές ημέρες.

kathara deutera me paidia 3



Επειδή, στα παιδιά αρέσει να ακούνε ιστορίες και επειδή στη διαδρομή όλο και θα πειράζονται μεταξύ τους, για να τα κρατήσετε ήρεμα, αλλά και να τους προσφέρετε πληροφορίες που δεν γνωρίζουν, πείτε τους για το έθιμο του χαρταετού, για ποιο λόγο τον πετάμε κάθε Καθαρά Δευτέρα και τι συμβολίζει. Διαβάστε εδώ γιατί πετάμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει πάντα να πετάμε το χαρταετό σε χώρους ανοιχτούς, μακριά από γκρεμούς, και ποτέ από ταράτσες. Επίσης δεν πετάμε το χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε περίπτωση όμως που o χαρταετός μπλεχτεί σε αυτά, να μην προσπαθήσουμε να τον ξεμπλέξουμε, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

kathara deutera me paidia 2

Τέλος, αν μένετε στην Αθήνα, ο δήμος Αθηναίων και φέτος θα γιορτάσει τα Κούλουμα στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου θα ακολουθήσει Παραδοσιακό γλέντι με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο. Επίσης, στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (Κ.Α.Π.Α.Ψ.) θα έχει Κούλουμα, με παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Καλά Κούλουμα!!!

Διαβάστε επίσης

Τι να προσέξετε στο πέταγμα του χαρταετού

Νηστίσιμο ριζότο με μανιτάρια, να γλείφετε τα δάχτυλά σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved