Πέντε τρόποι να δείξετε την αγάπη σας στο παιδί σας

«Δεν με αγαπάς καθόλου». Πόσο πονάει, αλήθεια, αυτή η φράση του παιδιού μας. Και μπορεί να μην το εννοούν στην πραγματικότητα και να είναι λόγια, κυρίως, πάνω σε θυμό, όμως, είναι κουβέντες, που πονάνε.

Πέντε τρόποι να δείξετε την αγάπη σας στο παιδί σας

Και μας γεμίζουν τύψεις, ενοχές και μας βάζουν σε μία διαδικασία να σκεφτούμε, αν πράγματι είναι λόγια θυμού ή τα πιστεύουν. Μπορεί το παιδί μας να σκέφτεται ότι δεν το αγαπάμε; Όλοι οι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να ξέρουν ότι τα αγαπάμε. Εξάλλου, η αγάπη μας για εκείνα είναι δεδομένη.

Ακόμη και όταν κάποιες αποφάσεις μας δεν τους αρέσουν ή όταν τα μαλώνουμε, ακόμη και αν τα τιμωρούμε, δε σημαίνει ότι δεν τα αγαπάμε. Εξάλλου, το λέμε. Κάθε μέρα τους λέμε πόσο τα αγαπάμε. Αλλά, ακόμη και ένα παιδί, δε θέλει μόνο λόγια. Το παιδί, ξέρει ότι οι γονείς του το αγαπάνε, όμως, νιώθει ανασφάλεια για την αγάπη αυτή. Θέλει συνεχώς επιβεβαίωση, που δεν πρέπει να έρχεται μόνο με λόγια, αλλά και πράξεις. Παρακάτω, ακολουθούν 5 τρόποι, που μπορείτε να δείξετε στο παιδί σας την αγάπη σας.

paidi3

Ακούστε το

Αφήστε ο, τι κάνετε και καθίστε να ακούσετε όσα έχει να σας πει. Αφιερώστε όλη την προσοχή σας σε εκείνο. Τα παιδιά μέσα στη μέρα έχουν πολλές απορίες ή πράγματα που τα «βασανίζουν» και θέλουν να τα μοιραστούν μαζί σας. Ακόμη και αν σε εσάς, αυτό που θέλει να σας πει, δε μοιάζει με κάτι σοβαρό, για εκείνο είναι το πιο σπουδαίο. Γι αυτό ακούστε το με προσοχή, μην κάνετε παράλληλα κάτι άλλο, γιατί έτσι του δείχνετε ότι δεν το παίρνετε στα σοβαρά.

Ζητήστε τη γνώμη του

Όταν ζητάτε τη γνώμη του για οτιδήποτε, το κάνετε να νιώθει σπουδαίο και σημαντικό. Του δείχνετε ότι το υπολογίζετε. Επίσης, είναι κι ένας τρόπος για να ανακαλύψετε κι εσείς οι ίδιοι πώς σκέφτεται το παιδί σας και ποια είναι τα πιστεύω του. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να γνωριστείτε καλύτερα.

Αγκαλιάστε το

Όσα δε λέει τα στόμα, τα λέει μία μεγάλη σφιχτή αγκαλιά. Αγκαλιάστε το παιδί σας συνέχεια, σφίξτε το, φιλήστε το, αφήστε το να χωθεί στην αγκαλιά σας και να νιώσει ασφάλεια και αγάπη.

paidi2

Φτιάξτε το αγαπημένο του φαγητό

Σίγουρα, έχετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού και ενδεχομένως, πολλά από αυτά να μην είναι τα αγαπημένα του παιδιού σας. Μην παραλείπετε, λοιπόν, μέσα στο πρόγραμμα να βάζετε πάντα το αγαπημένο φαγητό του. Έτσι, το παιδί νιώθει πόσο το υπολογίζεται, αλλά και το αγαπάτε.

Βγείτε ένα «ραντεβού»

Τα ραντεβού δεν τονώνουν μόνο τη σχέση με το σύντροφό σας, αλλά και με το παιδί σας. Κανονίστε ένα ραντεβού μαζί του. Κανονίστε να πάτε σινεμά ή σε παιδικό θέατρο. Πηγαίνετε μία βόλτα. Περάστε εκτός σπιτιού, λίγη ώρα μαζί. Πέρα από το γεγονός ότι θα περάσει υπέροχα μαζί σας, θα αισθανθεί και θα εκτιμήσει ότι αφήσατε άλλα πράγματα, για να του αφιερώσετε χρόνο.

Διαβάστε επίσης:
7 τρόποι να δείχνετε την αγάπη σας στα παιδιά σας καθημερινά

Μπαμπάς αποδεικνύει ότι η αγάπη για τα παιδιά του είναι πιο σημαντική από τις διαφωνίες με την πρώην σύζυγό του

25 τρόποι να πείτε όχι στο παιδί σας, χωρίς όμως να πείτε «όχι»...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved