Μαμά και κόρη: 13 ιδέες για ένα υπέροχο ραντεβού

Έχετε κόρες; Εγώ έχω μία. Μονάκριβη. Την πριγκίπισσά μου, που είναι πια επτά ετών. Και αφού είναι ένα πλασματάκι, έχει όλη την προσοχή τόσο τη δική μου όσο και του συζύγου μου.

Μαμά και κόρη: 13 ιδέες για ένα υπέροχο ραντεβού

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Κάποια στιγμή θα μεγαλώσει, θα πάει γυμνάσιο, λύκειο, θα σπουδάσει, θα γνωρίσει τον άνδρα της ζωής της, θα παντρευτεί, θα δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και πιστεύω ότι όλα αυτά που κάνουμε μαζί και όλα αυτά που μαθαίνει από εμένα να τα μεταδώσει και στη δική της κόρη... αν αποκτήσει κόρη. Το να έχεις κορίτσια είναι σπουδαίο πράγμα. Αγαπώ τα αγόρια, θα είναι υπέροχο και ένα αγοράκι, αλλά τα κορίτσια έχουν μια ξεχωριστή χάρη.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να της αφιερώνω αρκετό από τον χρόνο μου. Όπως σας έχω γράψει και στο παρελθόν, ακόμη και στο κρεβάτι ξαπλώνω μαζί της, γιατί πολύ απλά θέλω να "ρουφάω" μέχρι και το τελευταίο λεπτό κοντά της.

Για αυτό το λόγο κανονίζουμε ραντεβουδάκια. Ραντεβουδάκια μαμάς και κόρης που οι άνδρες (βλέπε μπαμπάς) απαγορεύονται.

Ορίστε παρακάτω 13 από τα πράγματα που έχουμε κάνει εμείς στα δικά μας ραντεβού και μπορείτε να τα εφαρμόσετε. Είναι απίστευτο τα πόσα μπορεί να μάθετε από το παιδί σας σε ένα ραντεβού!

rantebou mamas kai koris 1

1. Κανονίστε μανικιούρ-πεντικιούρ
Τηλεφωνήστε και κλείστε ραντεβού περιποίησης για δύο. Εξηγήστε ότι θα επισκεφθείτε το κατάστημα με την κόρη σας και ότι θέλετε να το διασκεδάσει όσο τίποτε άλλο. Εκμετελλευτείτε το σαββατοκύριακο που δεν έχει σχολείο και αφήστε τη να βάψει τα νύχια της στο χρώμα που της αρέσει.

2. Σινεμά
Πάντα υπέροχο, πάντα καταπληκτικό. Τι πιο ωραίο από το να δείτε παρέα μια αγαπημένη σας ταινία στο σινεμά... Η Πεντάμορφη και το Τέρας είναι καταπληκτική ταινία... τι περιμένετε... κλείστε εισιτήρια όσο είναι ακόμη καιρός.

3. Θέατρο
Μπορεί να ακούγεται λίγο βαρετό, αλλά πάντα μια παιδική παράσταση είναι ένας ωραίος χώρος να περάσετε μαζί το απόγευμα σας.

4. Μαζί για καφέ
Ένα απόγευμα και ενώ θα έχει τελειώσει τα μαθήματά της, ντυθείτε, πάρτε τα κλειδιά, μπείτε στο αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε σε μια καφετέρια που εκτός από καφέ (για εσάς) έχει λιχουδιές, γλυκάκια και milkshake βγαλμένα από παραμύθι. Αν δεν ξέρετε κανένα, θα σας προτείνω το Fairytale, το δικό μας αγαπημένο στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν θα ξεκολλάει από εκεί...

rantebou mamas kai koris 2

5. Φτιάξτε μπισκότα
Διώξτε τον μπαμπά από το σπίτι (μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά αν έχετε) και φτιάξτε μόνες σας μπισκότα.

6. Βγείτε για φαγητό
Κλείστε τραπέζι για δύο σε ένα εστιατόριο, φορέστε τα καλά σας, χτενιστείτε, φορέστε της και λίγο lipstick και βγείτε για φαγητό. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί με την όλη ιδέα και θα περάστε υπέροχα μαζί.

7. Πηγαίνετε μαζί για περπάτημα
Επιλέξτε ένα μέρος όπου θα μπορείτε να περπατήσετε και να συζητήσετε. Εγώ πολλές φορές επιλέγω τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι. Της αρέσει να ακούει ιστορίες για βασιλιάδες και πριγκίπισσες ενώ βλέπει το πού έμεναν και το πού έκαναν βόλτα με τα άλογά τους και τις άμαξές τους.

8. Πικ νικ
Σε συνδυασμό με τη βόλτα στο πάρκο που ανέφερα παραπάνω, μπορείτε να οργανώσετε και ένα πικ νικ. Γεμίστε ένα καλάθι με λιχουδιές και κρύα φαγητά και απολαύστε μια μέρα στη φύση οι δυο σας.

rantebou mamas kai koris 3

10. Κομμωτήριο
Κλείστε ραντεβού στο κομμωτήριό σας για να φτιάξετε μαζί τα μαλλιά σας. Λουστείτε, κουρευτείτε και χτενιστείτε μαζί.

11. Βγείτε για ψώνια
Κακά τα ψέματα οι άνδρες βαριούνται τα ψώνια. Ειδικά όταν η σύζυγος θέλει να δοκιμάσει καθετί της αρέσει. Με συντροφιά την κόρη σας βγείτε στα μαγαζιά και ψωνίστε ρούχα μαζί. Αφήστε τη να δοκιμάσει ο,τιδήποτε της αρέσει και αγοράστε το.

12. Βόλτα στο Αττικό Πάρκο
Αγοράστε εισιτήρια και πηγαίνετε να δείτε από κοντά τα ζώα. Ταΐστε τα, βγάλτε φωτογραφίες.

13. Φτιάξτε μαζί το μπαλκόνι
Γράψτε σε ένα χαρτί τι χρειάζεστε για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας, αγοράστε τα και φτιάξτε μαζί το μπαλκόνι που θα κάθεστε αγκαλιά τα βράδια διαβάζοντας παραμύθια τώρα που ανοίγει σιγά-σιγά ο καιρός.

Είναι σημαντικό να περνάς χρόνο με το παιδί σου. Αν έχετε πάνω από ένα παιδί, τότε θα πρέπει να περνάτε χρόνο χωριστά με το κάθε ένα από αυτό. Να του αφιερώνετε αποκλειστικό ξεχωριστό χρόνο, κάνοντάς το να νιώθει μοναδικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved