Πώς θα αποφύγετε να εξελιχθεί σε καβγά μια διαφωνία με το σύζυγό σας

Μια διαφωνία μεταξύ του ζευγαριού μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε καυγά. Να υψωθούν οι τόνοι, να εκτοξευτούν εκατέρωθεν κατηγορίες, να κλείσουν με πάταγο πόρτες. Και μετά ακολουθούν τα μούτρα από τη μία ή και από τις δύο πλευρές.

Πώς θα αποφύγετε να εξελιχθεί σε καβγά μια διαφωνία με το σύζυγό σας

Μην μας πείτε δεν είναι σας είναι γνώριμο το σκηνικό. Από μια απλή διαφωνία, ξεκίνησε καυγάς καθώς η μία κουβέντα έφερε την άλλη και γίνατε πυρ και μανία.

Οι σύμβουλοι σχέσεων θεωρούν ότι τέτοιου είδους αψιμαχίες είναι απαραίτητες για να κρατηθεί η σπίθα του γάμου ζωντανή. Οπως μάλιστα τονίζουν, ένας γάμος χωρίς μικρές αμιψαχίες ( καυγάδες προφανώς) είναι σαν να τρως πίτσα χωρίς τυρί! ( είναι και αυτή μια άποψη).

Στην πραγματικότητα, οι σύμβουλοι σχέσεων έχουν την άποψη ότι μερικές αψιμαχίες είναι αρκετά υγιείς για μια σχέση επειδή μας βοηθούν να καταλάβουμε τον σύντροφό μας καλύτερα.

Ωστόσο, αν η κατάσταση ξεφύγει και δεν μπει ένα φρένο,τότε η σπίθα γίνεται πυρκαγιά και καίει τα πάντα στο πέρασμά της.Επομένως το ζητούμενο είναι να μπορέσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας την κατάλληλη στιγμή. Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο αν έχετε υπόψιν μας τα ακόλουθα:

1.Μην θέλετε πάντα να έχετε την τελευταία λέξη

Η διαμάχη μεταξύ σας δεν θα σταματήσει ποτέ εάν και οι δύο έχετε αποφασίσει να είστε αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων είναι να βάλετε μια άνω τελεία. Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε απλά βγείτε για λίγο από το χώρο για να ηρεμήσετε.

2. Μην κολλάτε στο θέμα

Μην επανέρχεστε συνεχώς στα ίδια και τα ίδια. Δώστε λίγο χρόνο σε εσάς και το σύντροφό σας να ηρεμήσετε και να καθαρίσει το μυαλό σας. Αλλωστε η επιμονή στο ίδιο θέμα δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, ειδικά όταν και οι δύο είστε έξαλλοι.

3. Μην ανατρέχετε σε θέματα του παρελθόντος

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια να θυμούνται σε μια συζήτηση τα πιο απίστευτα πράγματα.Μην κολλάτε σε θέματα που έχουν συμβεί πριν από καιρό ( αν όχι πριν χρόνια). Το μόνο που μπορείτε να πετύχετε με αυτό είναι να ρίξετε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

4. Μην αφήνετε να εμπλακεί τρίτο άτομο στη διαφωνία σας

Όταν έχετε ξεκινήσει μια συζήτηση με το σύντροφό σας, αποφύγετε την παρέμβαση ενός τρίτου. Μην καλέσετε τη μαμά, την αδερφή, τον αδελφό σας γι' αυτό το θέμα. Η εμπλοκή τους στην προσωπική σας υπόθεση το μόνο που δεν θα κάνει είναι να απλοποιήσει τα πράγματα.

5. Να είστε καλός ακροατής

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό, σημαντικό ή ασήμαντο είναι το θέμα της διαφωνίας σας, να θυμάστε ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά σας είναι αυτός που αγαπάτε. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να του δοθεί η ευκαιρία να ακουστεί. Ακούστε τι έχει να σας πει, και κάντε το ίδιο.Προσπαθήστε και να είστε καλός ακροατής.

6. Συγχωρήστε και ξεχάστε

Μια διαφωνία είναι μια διαφωνία. Εστιάστε στην προσπάθεια επανόρθωσης και όχι στο πείσμα.
Μια συγνώμη, ένα δείπνο, ένα ποτό, είναι έμπρακτες αποδείξεις συγγνώμης.

Διαβάστε επίσης

Συνηθισμένα προβλήματα μίας σχέσης και πως να τα λύσετε
Γκρινιάζετε, τσακώνεστε και δεν σας καταλαβαίνει; Αυτό είναι το μυστικό για καλύτερη επικοινωνία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved