Πράγματα που μπορείτε να κάνετε την παραμονή των Χριστουγέννων με τα παιδιά

«Είναι παραμονή Χριστουγέννων - Τι να κάνω με τα παιδιά μου;»

Μαργαρίτα Νικολάου
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε την παραμονή των Χριστουγέννων με τα παιδιά
Bigstock

Έχετε μικρά παιδιά και δεν σκοπεύετε να βγείτε από το σπίτι ή έχετε προσκαλέσει φίλους με τα παιδιά τους να περάσετε μια όμορφη μέρα μαζί; Αν ναι, τότε αυτές οι family-friendly χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες θα σας βάλουν σε γιορτινό mood.

Τις περισσότερες φορές οι γονείς έχουν κάνει τα πάντα πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, όμως θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Οι περίοδος των διακοπών θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στην οικογένεια και την ξεκούραση και φυσικά στο πολύ φαγητό.

Εμείς δημιουργήσαμε μια λίστα με 8 δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε την παραμονή των Χριστουγέννων με την οικογένειά σας και τους φίλους σας κάνοντας αυτή τη μέρα ξεχωριστή και αξέχαστη.

Top 8 πράγματα για να κάνετε την παραμονή των Χριστουγέννων

xristougenna.jpg
  • Μαραθώνιος χριστουγεννιάτικων ταινιών

Από κλασικές ταινίες μέχρι blockbusters, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ με την οικογένειά σας και δείτε τις αγαπημένες σας Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να διασκεδάσετε και φυσικά να περάσετε χρόνο όλοι μαζί. Φτιάξτε ποπ κορν (δείτε εδώ διαφορετικές συνταγές) και διαλέξτε ταινίες. Αν δεν ξέρετε ποια να διαλέξετε, σας έχουμε εδώ μια λίστα.

  • Οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια

Είτε πρόκειται για ένα διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι για καλοφαγάδες, κρυφτό, ένα παζλ ή κάποια γενικά εορταστικά trivia, παίξτε όλοι μαζί. Θα περάσετε όμορφα και θα γελάσετε.

  • Ψήστε μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το γιορτινό ψήσιμο. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να σας βοηθήσουν να φτιάξετε τη ζύμη, να κόψουν με κουπάτ, να διακοσμήσουν με γλάσο και σοκολάτα – η όλη διαδικασία είναι μια υπέροχη απογευματινή δραστηριότητα. Την παραμονή το βράδυ βοηθήστε τα παιδιά να ετοιμάσουν το πιάτο που θα αφήσουν για τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του. Δείτε εδώ μερικές συνταγές για εύκολα μπισκότα.

  • Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες πιατέλες

Είτε πρόκειται να έχετε φίλους με τα παιδιά τους στο σπίτι, είτε όχι, προετοιμάστε μια όμορφη πιατέλα με αλμυρά και γλυκά. Τα παιδιά θα λατρέψουν περισσότερο τις μπουκιές και το finger food παρά ένα στρωμένο τραπέζι.

Γλυκά:

#1

#2

#3

#4

#5

Αλμυρά:

#1

#2

#3

#4

#5

  • Ανοίξτε ένα οικογενειακό δώρο

Να μια νέα παράδοση που μπορεί να διδάξει στα παιδιά σας τη σπουδαιότητα της οικογένειας και του χρόνου που περνάτε μαζί. Μάθετε στα παιδιά σας να είναι ευγνώμονα για τα δώρα που θα λάβουν τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας ένα δώρο που προορίζεται για όλη την οικογένεια, όπως για παράδειγμα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που θα μπορείτε να παίζετε όλοι μαζί.

  • Παίξτε το παιχνίδι του Secret Santa

Αν έχετε έφηβα παιδιά στην οικογένεια, παίξτε το παιχνίδι με τα δώρα του κρυφού Άγιου Βασίλη. Ανοίξτε όλοι μαζί τα δώρα σας και δείτε ποιος πήρε σε ποιον και τι.

  • Οργανώστε ένα γιορτινό Sleepover

Προσκαλέστε την οικογένειά σας για το απόλυτο sleepover την παραμονή των Χριστουγέννων. Φάτε, χορέψτε και πιείτε όλοι μαζί (όλοι οι ενήλικες θέλουν να πιουν λίγο παραπάνω και έπειτα να μη χρειαστεί να πιάσουν τιμόνι στο χέρι) παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε νόστιμα φαγάκια και έπειτα κοιμηθείτε στο πάτωμα, στους καναπέδες, στα κρεβάτια. Το πρωί θα είναι υπέροχο να ξυπνήσετε όλοι μαζί, να φάτε πρωινό και να ανοίξετε τα δώρα που έφερε ο Άγιος Βασίλης.

  • Περπατήστε

Η έξοδος για μια βόλτα την παραμονή των Χριστουγέννων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το άγχος μετά από όλη την προετοιμασία για το δείπνο της μεγάλης ημέρας επιτρέποντας στα παιδιά να τρέξουν και να παίξουν έξω από το σπίτι. Πάρτε ζεστά ροφήματα σε επαναχρησιμοποιούμενες κούπες, διαλέξτε μία από τις συνταγές μας με ζεστή σοκολάτα ή ροφήματα καφέ για μεγάλους.

με πληροφορίες από το bbcgoodfood.com

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved