Ψήστε μπισκότα με τα παιδιά σας και κάντε το χριστουγεννιάτικη οικογενειακή παράδοση

Μια ιδέα που θα φέρει την οικογένειά σας ακόμη πιο κοντά.

Μαργαρίτα Νικολάου
Ψήστε μπισκότα με τα παιδιά σας και κάντε το χριστουγεννιάτικη οικογενειακή παράδοση
Bigstock

Από τη στιγμή που έγινα μαμά φροντίζω κάποια πράγματα τα Χριστούγεννα να γίνονται κάθε χρόνο. Είναι μικρές παραδόσεις που έχω δημιουργήσει και που δεν γίνεται να μη συμβούν στο σπιτικό μας.

Κάθε χρόνο για παράδειγμα στολίζουμε με την κόρη μου το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μια εβδομάδα πριν τη γιορτή της. Του Αγίου Νικολάου θέλουμε το σπίτι μας να είναι γιορτινό. Κατά τη διάρκεια του στολισμού θα πρέπει να ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το κουτί που φυλάσσουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας έχει από το 2010 έως και σήμερα σημειωμένη την ημέρα και τη χρονιά που στολίζουμε. Μάλιστα αυτό το έχει αναλάβει η κόρη μου, έτσι υπάρχουν τα γράμματά της επάνω και κάθε χρόνο βλέπουμε τη διαφορά στον γραφικό της χαρακτήρα.

Επίσης κάθε χρόνο αγοράζουμε και ένα νέο στολίδι που διαλέγει εκείνη για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Εκτός από τον στολισμό όμως, έχουμε ακόμη μια παράδοση. Να φτιάχνουμε και να διακοσμούμε με πολύχρωμο γλάσο, χριστουγεννιάτικα μπισκότα, πάλι φυσικά με τη συνοδεία χριστουγεννιάτικης μουσικής.

Πώς θα κάνετε και εσείς την παρασκευή χριστουγεννιάτικων μπισκότων την αγαπημένη παράδοση της οικογένειά σας; Μα φυσικά με μια συνταγή που είναι εύκολη και με εργαλεία που θα μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν για να εμπλακούν όσο περισσότερο γίνεται στη διαδικασία.

Τι χρειάζεστε:

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Υλικά:

  • 250γρμ βούτυρο
  • 300γρμ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 6 κουταλιές συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Δείτε την εκτέλεση εδώ

Ώρα για διακόσμηση

58203a5d-mpiskota.jpg

Αφού φτιάξετε τη ζύμη και ψήσετε τα μπισκότα σας, έρχεται η καλύτερη διαδικασία για όλους. Η διακόσμηση. Γεμίστε μικρά μπολάκια με πολύχρωμο γλάσο, με τρούφα, καραμελάκια, φαγώσιμους μαρκαδόρους, ζαχαρόπαστα και ό,τι άλλο θέλετε και αφήστε τα παιδιά σας να αυτοσχεδιάσουν.

Συνταγή για την πιο νόστιμη ζαχαρόπαστα με 3 υλικά!

Συνταγή για royal icing με παστεριωμένα αβγά (pics)

Τι μπορείτε να κάνετε τα μπισκότα που φτιάξατε;

Τα μπισκότα που θα φτιάξετε μπορείτε να τα κάνετε δώρο στις δασκάλες των παιδιών σας, στη γιαγιά και τον παππού, τη νονά ή το νονό και φυσικά να διακοσμήσετε τις χριστουγεννιάτικες πιατέλες σας.

Το να ψήνετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με την οικογένειά σας, είναι μια αρκετά διασκεδαστική διαδικασία και θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα όλων και όχι μόνο των παιδιών.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες για να κάνετε δώρο τα μπισκότα που φτιάξατε με τα παιδιά σας

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved