Γιατί δίνω βαρύτητα στην οικογένειά μου

Οικογένεια είναι το μέλλον.

Γιατί δίνω βαρύτητα στην οικογένειά μου

Είμαι μία full time μαμά και είμαι περήφανη για αυτό. Μία τέτοια μαμά με μεγάλωσε, και όταν ήρθε η ώρα να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια, μία τέτοια μαμά ήθελα να γίνω εγώ για τα παιδιά μου.

Η οικογένεια είναι το σπουδαιότερο πράγμα στον κόσμο και χρειάζεται φροντίδα, αφοσίωση, χρόνο. Και αυτό επέλεξα να της δώσω.

Ξέρω ότι αν έλειπα από το σπίτι, αν είχα άλλες προτεραιότητες, δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τον τρόπο που θα ήθελα. Ξέρω ότι δεν θα μπορούσα να παρέχω στην οικογένειά μου τη φροντίδα και την προσοχή που της αξίζει. Ξέρω ότι δεν θα ήμουν το πρότυπο που ήταν κάποτε η μητέρα μου για εμένα.

Η οικογένεια είναι το βασικότερο κύτταρο της κοινωνίας. Είναι το πρώτο περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί, εκεί όπου αποκτά τα πρώτα του βιώματα, μαθαίνει αξίες και παίζει καθοριστικό ρόλο στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που θα διαμορφώσει μεγαλώνοντας. Πώς λοιπόν θα μπορούσα να μην είναι αυτή η προτεραιότητά μου;

1684159462778-71870259-6686fcbb-oikogeneia-(2).jpg

Οικογένεια σημαίνει ασφάλεια. Σημαίνει ασφάλεια για ένα παιδί, αλλά και για εμένα και τον σύζυγό μου. Ξέρουμε ότι έχουμε ο ένας τον άλλον ό,τι και να γίνει και οι δεσμοί αυτοί είναι ισχυροί μόνο όταν εμείς οι ίδιοι τους κρατάμε καλά ενωμένους.

Οικογένεια είναι το μέλλον. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και το μέλλον αυτό θα είναι ευοίωνο μόνο εάν τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει με αξίες και πρότυπα τα οποία μαθαίνουν στην οικογένειά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved