Η οικογένεια πάνω από όλα

Όταν τα πάντα καταρρέουν γύρω σου η οικογένεια θα είναι πάντα το στήριγμά σου!

Η οικογένεια πάνω από όλα
Bigstock

Πιστεύω ότι όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, η οικογένειά μου είναι το πραγματικό στήριγμά μου. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε: «Ξέρεις, ζηλεύω πραγματικά την οικογένειά σου...».

Όμως η οικογένεια για να την αποκτήσεις χρειάζεται θυσίες. Να βάλεις στην άκρη το εγώ σου, πιθανώς και τις προσωπικές σου φιλοδοξίες και να επενδύσεις στο «εμείς».

Να παλέψεις, να κάνεις υποχωρήσεις…

Πυρήνας της κοινωνίας

Η ελληνική οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας μας. Είναι αυτή που κρατά τα μέλη της ενωμένα στις δύσκολες στιγμές, είναι στήριγμα και παρηγοριά σε ότι κι αν συμβεί.

Τι συμβαίνει όμως και η οικογένεια αντί να (υπο) στηρίζεται με κάθε τρόπο απεναντίας βάλλεται από παντού;

Τα τελευταία χρόνια, κι όχι μόνο της κρίσης, το πλήγμα που έχει δεχτεί η οικογένεια είναι τεράστιο.

Ο πληθυσμός της χώρας συρρικνώνεται, τα νέα ζευγάρια επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά ή όχι πάνω από ένα, ενώ τα πρότυπα που προβάλλονται μοναδικό στόχο έχουν την αποδυνάμωση του ιερού θεσμού της ελληνικής οικογένειας.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο δημογραφικό, είναι βαθύ και ουσιαστικό: πρόκειται για την επιβίωση του ελληνικού έθνους που απειλείται.

Η οικογένεια θέλει θυσίες

Εγώ ως γυναίκα πολλές φορές έχω θυσιάσει την προσωπική μου ευχαρίστηση και τις φιλοδοξίες μου, έχω θέσει ένα πρότυπο ηθικής και έχω συμπαρασταθεί στο άγχος του συζύγου μου, διατηρώντας την ηρεμία και την τάξη στο σπιτικό μας. Εξάλλου ρόλος μου είναι να δημιουργώ ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον για τον άνδρα μου και την κόρη μου. Είμαι η πηγή έμπνευσής τους, όπως συχνά μου λένε ο άνθρωπος που τους ηρεμώ και τους γαληνεύω.

Η γιαγιά μου, μεγαλώνοντάς με με έμαθε πώς να είμαι μια σωστή σύζυγος, που θα «σηκώνει μια πέτρα και θα βάζει αθόρυβα από κάτω όλες τις κακές στιγμές» - χωρίς να διαμαρτύρεται. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό για να κρατήσει ένας γάμος. Μα για όνομα του Θεού, πιο σπίτι δεν έχει εντάσεις;

Έχω μάθει να συμπαραστέκομαι στον άνδρα μου και την κόρη μου σε όλες τις κρίσεις, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες.

Μεγαλώνοντας το παιδί μου, θέλω να έχει σωστά πρότυπα και να ανθίσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον που δεν θα είναι άλλο από αυτό της οικογένειάς του.

Θέλω να μάθει ότι ένα οργανωμένο νοικοκυριό, νοικοκυριό που φροντίζει η μαμά, είναι απαραίτητό για μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή.

Μια δεμένη οικογένεια είναι «πάντα εκεί»

Εν κατά κλείδι αυτό που θέλω να μάθει η κόρη μου είναι ότι η οικογένεια είναι το καταφύγιό της στα εύκολα και τα δύσκολα, στις επιτυχίες και τις αποτυχίες.

Είναι εκεί ο ένας για τον άλλον, όχι όμως «ο ένας πάνω στον άλλον».

Θέλω να ξέρει ότι έχει την αποδοχή και την αγάπη της οικογένειάς της που της παρέχει αυτή την αίσθηση ασφάλειας… ακόμα και όταν εμείς δεν θα βρισκόμαστε στη ζωή.

Θέλω να κρατήσει μέσα της αυτή την ασφάλεια και να μπορεί να την αναζητά όποτε και όταν θέλει, να την φέρνει στο μυαλό και στη καρδιά της.

Και τότε θα ξέρω ότι έχω πετύχει το ρόλο μου και θα μπορεί να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, μαθαίνοντας στα παιδιά της όλα όσα θα της έχω μάθει εγώ και ο σύζυγός μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved