6 τρόποι να γιορτάσετε τον μήνα Ιστορίας των Γυναικών με τα παιδιά σας

Δημιουργήστε αναμνήσεις με τα παιδιά σας, διδάσκοντάς τους πράγματα για γυναίκες που έγραψαν ιστορία.

6 τρόποι να γιορτάσετε τον μήνα Ιστορίας των Γυναικών με τα παιδιά σας

Κορίτσι κάνει δώρο στη μαμά του ένα κουτί και ένα λουλούδι

Bigstock

Ολόκληρος ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος σε γυναίκες που επηρέασαν σημαντικά την ιστορία και είναι η τέλεια ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας (αγόρια και κορίτσια) για τα επιτεύγματα και τη συμβολή των γυναικών σε κάθε πτυχή του πολιτισμού και της κοινωνίας.

Επιπλέον, μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά - ειδικά στα κορίτσια - τη θέση τους σε αυτή την ιστορία και να τα εμπνεύσουμε να γράψουν τη δική τους.

Αν θέλετε να γιορτάσετε τον μήνα Ιστορίας των Γυναικών, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δείτε μερικούς τρόπους παρακάτω.

Δραστηριότητες για παιδιά

1. Μιλήστε στα παιδιά σας για μια σπουδαία γυναίκα

Για παράδειγμα ψάξτε και βρείτε πράγματα για τη Frida Khalo ή την Έμιλι Ντέιβισον, μια Αγγλίδα σουφραζέτα. Ψάξτε στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες, μάθετε τι έκανε η κάθε μία και γιατί έμεινε στην ιστορία.

2. Μαγειρέψτε ένα φαγητό που έχει περάσει από γενιά σε γενιά στην οικογένειά σας

Οι λέξεις δεν είναι οι μόνες που μπορούν να σας βοηθήσουν - εμπνεύσουν να μιλήσετε για τη σπουδαιότητα των γυναικών στα παιδιά σας. Εδώ και γενιές οι γυναίκες εκφράζονται μέσω του φαγητού και σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον μια οικογενειακή συνταγή. Μιλήστε στα παιδιά σας για αυτή τη συνταγή, μιλήστε τους για τη γυναίκα (γιαγιά, προγιαγιά) που την έφτιαξε για πρώτη φορά και γιατί θέλετε να ξέρουν και τα ίδια τη συνταγή.

mama-proto-xadi.jpg

Μαμά φιλά την κόρη της

Bigstock

3. Διαβάστε παραμύθια και ιστορίες για σπουδαίες γυναίκες

Υπάρχουν πολλά παραμύθια και ιστορίες που μπορείτε να διαβάσετε στα παιδιά σας. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να διδάξετε στα παιδιά σας αρκετά πράγματα. Τι έκανε η Μαρί Κιουρί; Πώς κατάφερε ο,τι κατάφερε η Έλεν Κέλλερ; Τι ξεχώρίζει την Μαλάλα Γιοσαφζάι;

4. Επισκεφθείτε ένα μουσείο

Κάντε μια βόλτα στα μουσεία της περιοχής σας και ψάξτε για έργα γυναικών. Γλυπτά, φωτογραφίες, αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής. Συζητήστε για όλα όσα θα δείτε και τι σας άρεσε περισσότερο. Τα παιδιά σας όχι μόνο θα εκτιμήσουν το ταλέντο των γυναικών καλλιτεχνών αλλά μπορεί ακόμη και να εμπνευστούν δημιουργόντας ένα δικό τους έργο. Πού ξέρετε; Μπορεί να κρύβεται μέσα στο σπίτι σας μια μικρή Frida Kahlo ή μια Ελένη Μπούκουρη-Αλταμούρα και να μην το ξέρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved