Γονείς φωτογραφίζονται με το νεογέννητο στην αίθουσα τοκετού

Οικογενειακά πορτρέτα στην αίθουσα τοκετού από τη φωτογράφο Alessandra Corveloni.

Γονείς φωτογραφίζονται με το νεογέννητο στην αίθουσα τοκετού
Instagram / alessandracorveloni

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι γονείς που αποφασίζουν να απαθανατίσουν τα στιγμιότυπα της γέννησης του μωρού τους. Η φωτογράφιση τοκετού είναι trend τα τελευταία χρόνια και ανά τον κόσμο υπάρχουν επαγγελματίες φωτογράφοι που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο είδος φωτογράφισης.

Οι φωτογραφίες τοκετού στο μαιευτήριο, στο σπίτι, στο νερό σε ειδικά διαμορφωμένες πισίνες, αποτυπώνουν το θαύμα της γέννησης και τη μοναδικότητα της κάθε γέννας. Αυτό ακριβώς αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες της Alessandra Corveloni, της οποίας το προφίλ στο Instagram είναι ένα υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ.

Η ίδια γράφει στην ιστοσελίδα της:

«Πάντα ήμουν παθιασμένη με τη φωτογραφία και χαίρομαι που η ενασχόλησή μου αφορά μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής: τη γέννηση. Μια στιγμή που σηματοδοτεί την ανάδυση μιας νέας οικογένειας, την αρχή ενός νέου ταξιδιού, την άφιξη μιας νέας ζωής.

Αποστολή μου είναι να αποτυπώσω, αναλυτικά, τις στιγμές εκείνες που μεταφέρουν τη συγκίνηση και την ουσία που επιφυλάσσει η κάθε στιγμή που όλη η οικογένεια περίμενε εννέα μήνες.

Καταγράφω σε εικόνες, τις αναμνήσεις που οι γονείς αφηγούνται στα παιδιά, στα εγγόνια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μοναδικές στιγμές που δεν θα επαναληφθούν.»

Για την επαγγελματική φωτογράφιση τοκετού αναφέρει:

«Η φωτογράφιση τοκετού δεν έχει να κάνει με το απλώς να σου αρέσουν τα μωρά, να πάρεις μια κάμερα και να πατήσεις το κουμπί. Είναι μια τεχνικά επίπονη αποστολή σε πολλά μέτωπα»

Οι περισσότερες φωτογραφίες της Alessandra είναι ασπρόμαυρες κάτι που τις κάνει ακόμα πιο ατμοσφαιρικές. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν;

Τα πορτρέτα νεογέννητων λίγα δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή τους…

https://www.instagram.com/p/CfSqEf_ulNH

Τα στιγμιότυπα από τα διάφορα στάδια του τοκετού…

https://www.instagram.com/p/CidMZHhpg7O

Και φυσικά τα οικογενειακά πορτρέτα με γονείς που ποζάρουν στον φακό με το νεογέννητο μέσα στην αίθουσα τοκετού.

goneis-aithousa-toketou.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / alessandracorveloni

Οι φωτογραφίες αυτές αποτυπώνουν τα συναισθήματα των μαμάδων και τον μπαμπάδων: τη χαρά, την ανακούφιση, την τρυφερότητα.

Δείτε ακόμα περισσότερες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved