Έντεκα απαράβατοι κανόνες όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο μωρό και τη μαμά του

Η επίσκεψη σε ένα νεογέννητο μωρό και τη μαμά του θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Έντεκα απαράβατοι κανόνες όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο μωρό και τη μαμά του

Και ήρθε η ώρα που αποφασίσατε να κάνετε επίσκεψη σε μαμά με νεογέννητο μωρό. Πήρατε το δωράκι σας, παίρνετε, ενδεχομένως, μαζί και το παιδί σας και ξεκινάτε. Προηγουμένως, όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα νεογνά είναι ευαίσθητα πλάσματα. Το ίδιο και οι μαμάδες τους.

Η επίσκεψη στο ζευγάρι, ανεξάρτητα από τη σχέση που έχετε, συγγενική ή φιλική, απαιτεί προσοχή, υπευθυνότητα από πλευράς του επισκέπτη, αλλά και την τήρηση κάποιων απαράβατων κανόνων. Δείτε ποιοι είναι αυτοί:

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας, μην κάνετε ξαφνικό «πέσιμο»

Μην πιέζετε τη μαμά, αν δεν είναι έτοιμη για επισκέψεις

Τηρείστε το πρόγραμμα της μαμάς. Η επίσκεψη να είναι σύντομη

Αν η μαμά είναι πολύ κοντινό σας πρόσωπο, ένα ταπεράκι με φαγητό να ξέρετε ότι θα το εκτιμήσει.

Ρωτήστε για να πάρετε αγκαλιά το μωρό και προηγουμένως πλένετε τα χέρια.

Αν είστε μαμά και με τα δικά σας παιδιά είστε πιο χαλαρή, δε σημαίνει ότι είναι όλες οι μαμάδες το ίδιο. Και κυρίως μία νέα μαμά. Οπότε τηρήστε όλους τους κανόνες υγιεινής.

Όσο και να λαχταρίσετε το μωρό, δεν το φιλάτε. Αν δεν αντέχετε, φιλήστε τα πατουσάκια του. Αν φοράτε κραγιόν, το αποφεύγετε.

Όσο είστε σπίτι, μείνετε με το μωρό, ώστε η μαμά να κάνει ένα μπάνιο ή οτιδήποτε άλλο θέλει και δε μπορεί. Ακόμη και να κοιμηθεί για λίγο. Θα το εκτιμήσει δεόντως.

Μην παίρνετε μαζί στην επίσκεψη παιδιά. Ειδικά, σε περίοδο που κυκλοφορούν ιώσεις. Ακόμη και αν το παιδί σας δεν είναι άρρωστο, μπορεί να είναι φορές ιού.

Αν, όμως, πάρετε μαζί παιδιά, δεν ακουμπάνε το μωρό. Κι αν θέλουν να το χαϊδέψουν, μόνο τα πατουσάκια του. Όχι στο πρόσωπο, όχι στα χεράκια που θα τα βάλει στο στόμα του.

Μην αρχίσετε τη μαμά σε συμβουλές και διηγήσεις φίλων σχετικά με το μωρό. Είναι το τελευταίο που θέλει να ακούσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved